Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man tar bort en Dodge RAM Hub

Näven i din Dodge Ram sitta i styrspindeln bakom bromsrotor och bromsok och bär hela vikten av hjulen. Om lagren i navet är slitna, måste navet bytas - i stället repareras, det är en sluten enhet och kan inte demonteras hemma. Saker du behöver
rörtång
Jack
stödbenet
Breaker bar
SAE och metrisk hylsnyckelsats
Tänger
SAE och metriska skiftnycklar
Tie rod separator
Kulled separator
Hammer
stålstång
Visa fler instruktioner
1

Lossa muttrarna på framhjulen, men ta inte bort dem ännu. Höj framför lastbilen från marken med en domkraft och stödja den på en uppsättning pallbockar. Placera läktaren under ramen eller annan fast punkt på lastbilen.
2

Ta bort muttrarna och dra fälgar och däck av lastbilen. Ställ dem åt sidan och leta spindelmuttern på änden av axeln och i mitten av navet. Det finns en saxsprint där också. Ta bort sprinten med en tång och kassera den. (Du kommer att använda en ny saxpinne när du sätter ihop den främre änden.) Addera 3

Lägg ut en lämplig storlek uttaget på spindelmuttern och använda en breaker bar för att ta bort spindelmuttern från den ände av axeln. (Om du har 2-wheel-drive, kommer din bil inte har denna mutter, hoppa över detta steg för en 2-wheel-drive truck.)
4

Leta upp och ta bort de två fästskruvarna som behåller bromsoket. En hylsa och spärrskaft eller skiftnyckel kommer att arbeta för att ta bort dessa skruvar. Lyft bromsok från rotorn och konsol. Stötta den med lite snöre eller tråd så att det inte hänger på gummit högtrycksslang eller skador på slangen kan förekomma.
5

Skjut rotorn utanför hjulbultar och ställ den åt sidan i en säker plats. Om din Dodge är utrustad med en hastighetssensor, koppla bort den från navet. Kontakten är placerad direkt på navet. Lyft spärren och skjut selen rakt ut ur kontakten.
6

Leta parallellstaget muttern som håller fast Dragstång till styrspindeln. Ta bort sprinten med tång sedan bort muttern med en hylsa och spärrskaft. Sätt din separator styrstaget mellan knogen och styrstaget slut. Slå det med en hammare tills Dragstång slut poppar ut ur knogen.
7

Leta övre kulleden muttern och ta bort sprinten med en tång. Ta bort muttern. Använd en kulled separator för att avlägsna den övre kulleden från knogen och dra knoge ner, glida drivaxeln ur navet. Låt axeln vila på upphävandet av lastbilen.
8

Lokalisera de tre bultar för navet, som ligger på baksidan av styrspindeln. Ta bort dessa bultar med en hylsa och spärrskaft. Ta navet genom att dra ut den på framsidan av knogen. Om den beslagtogs till knoge, kan du behöva värma eller köra ut från baksidan av knogen med en hammare och stålstång.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/72100.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.