Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man byter en PCM på en Wrangler

Byta PCM, eller drivlinan styrmodulen, i din Jeep, men inte en vanlig reparation eftersom PCM misslyckande är sällan, är inte svårt. Du hittar PCM på brandväggen i motorrummet. Det är på passagerarsidan och ser ut som en silver box med tre stora elektriska kontaktdon som kommer från det. Några handverktyg kommer att göra jobbet, men du kommer att kunna få ersättning PCM endast från en Jeep återförsäljare. Saker du behöver
Wrench set
Hylsnyckelsats
Momentnyckel
DRB felsökningsverktyg
Visa fler instruktioner
1

Koppla bort den negativa batterikabeln från batteriet med en skiftnyckel eller hylsa och spärrskaft. Isolera kabeländen så att den inte kan falla tillbaka mot batteriet.
2

Leta drivlinan styrmodulen eller PCM på brandväggen av Jeep. Ta bort de tre plastskydden från 32-poliga kontakterna på framsidan av PCM. Den täcker snäpp på anslutningarna och komma bort på samma sätt.
3

Koppla de tre 32-poliga kontakter från PCM, var försiktig så du inte böjer stiften eller skada kontakten. Kontakterna kommer att dra rakt ut från PCM men du kan behöva vicka kontakten lite eftersom de är en tight passform.
4

Ta bort de tre bultar som förankrar PCM till brandväggen för Jeep med en hylsa och spärrskaft. Placera den nya PCM på elden väggen och använda bultar från den gamla för att säkra den. Dra åt bultarna till 35 tum-pounds med en momentnyckel.
5

försiktigt installera de tre 32-poliga kontaktdon i pluggarna i ansiktet av PCM. Montera kontakten lock genom att snäppa dem på plats.
6

tillbaka negativa batterikabeln på batteriet och dra åt bulten med en nyckel eller hylsa och spärrskaft. En DRB felsökningsverktyg måste vara ansluten till PCM efter installationen för att ställa in chassinumret och den ursprungliga körsträcka av Jeep så vägmätaren visas korrekt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/72103.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.