Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man fixar en 1994 Civic O2 Sensor

Den 1994 Honda Civic har två syre sensorer i avgassystemet som ger information till bilens dator att bistå med luft /bränsle blandning justeringar. Den primära syre eller O2-sensorn är placerad i avgasgrenröret och är åtkomlig från under huven. Den andra eller nedströms sensor är placerad på baksidan av den katalytiska omvandlaren. Medan förfarandet för att ändra dem är identiska, måste du identifiera vilken sensor är dåligt innan du börjar. De flesta bildelar butiker kan skanna datorn och berätta vilken sensorn är defekt. Saker du behöver
Wrench in
Jack
Jack står
O2 sensor socket
Ratchet
Momentnyckel
Visa fler instruktioner
1

Koppla bort den negativa batterikabeln med en skiftnyckel och ställ in kabeln åt sidan. Var noga med att isolera kabeländen så att den inte kan kontakta batteriet medan du arbetar.
2

Placera en domkraft under bilen och lyft den tillräckligt högt för att arbeta under det. Placera en uppsättning pallbockar under ramen och sänka bilen på dem. Avlägsna domkraften så att du inte försöker att jobba runt det. Om du ändrar O2-sensor i motorrummet, hoppa över detta steg.
3

Lokalisera fläta på slutet av O2-sensor och följa den tillbaka till kabelnätet anslutning. Lossa låsspärren på kontakten och separera de två halvorna.
4

Rotera O2 sensorn moturs med en O2-sensor hylsa och spärrskaft för att ta bort den från grenröret eller avgasröret. Släng den gamla sensorn och sätt den nya sensorn i röret eller grenrör.
5

Vridmoment syresensorn till 33 foot-pounds med en momentnyckel och O2 sensor uttaget. Anslut kontakten ledningsnätet till kontakten på den nya sensorn fläta. Skjut de två halvorna tills låsfliken ingriper.
6

Placera domkraften under bilen och lyfter bilen utanför domkraften. Avlägsna domkraften från under bilen och sänk bilen till marken. Återigen, om du arbetar på sensorn under huven, bortse från detta steg.
7

Installera negativa batterikabeln på negativa batteripolen och dra åt bulten med en skiftnyckel.

Addera .from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/72106.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.