Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man byter batteri i en 1998 Chrysler Sebring

Det finns inget värre än att gå att starta bilen och höra det välbekanta klickande ljud av ett dött batteri, speciellt om du har en äldre bil som en 1998 Chrysler Sebring. Efter försök att få fart på bilen, om motorn fortfarande inte vända över, är chansen att batteriet är skjuten. Batteriet i årets Sebring är undanstoppad framför hjulhuset bakom en plastkåpa, men när det är tillgängligt kan bytas snabbt och med få verktyg. Om du håller en liten verktygslåda i bilen du kan även utföra sådan reparation från sidan av vägen, förutsatt att du kan skaffa ett nytt batteri. Saker du behöver
ersätter 12-volts bilbatteri (525 startkapacitet ampere) katalog Skiftnyckel
Stålborste
bakpulver och vatten lösning
Visa fler instruktioner

1

komma åt batteriet genom att först vrida ratten till fullt vänsterläge. Stäng av bilen och öppna huven för att komma åt motorrummet. Batteriet är placerat framför passagerarsidan hjulhuset, och nås genom att ta bort plastskyddet framför hjulet. Lossa de fyra plast skruvar som håller skölden på plats och ta bort den.
2

Koppla den svarta negativa batterikabeln genom att lossa dess bulten med en skiftnyckel och dra den av batteripolen. I vissa fall kan korrosionen på terminalen och batterikabeln frysa de två komponenterna tillsammans. Om terminalen inte kommer gratis lätt, använd en skruvmejsel för att bända bort den.
3

Koppla den röda positiva batterikabeln på samma sätt som den negativa kabeln.

4

Ta bort det gamla batteriet genom att lossa muttern på klämman (plasten bar sträcker sig över den övre delen av batteriet) och lyfter upp batteriet ur batterihållaren.
5

Skrubba slutändarna av batterikablarna med en stålborste och en blandning av bakpulver och vatten. Det är också en bra idé att rensa ut batteriet facket vid denna tidpunkt.
6

Placera ett nytt batteri betygsatt vid 525 startkapacitet ampere i facket och fäst den på plats genom att dra åt skruven på anläggningen klämma.
7

Anslut batterikablarna. Anslut den positiva kabeln först, sedan den negativa kabeln.
8

Byt plastskydd och fäst den på plats med skruvarna.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/72110.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.