Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man byter fläktmotorn på en 1997 Grand Prix

Byta fläktmotorn på Grand Prix är en enkel uppgift som du kan göra själv. Blower motorer i fordon som har ansvaret för att cirkulera AC och värme från varm kylvätska för motorn. Fläktmotorn enligt standard användning är avsedd att pågå drygt 100.000 miles i bilen. Typiska tecken på skador är: fläktmotorn bara arbetar på en inställning, eller fläktmotorn arbetar intermittent, eller det bara gör ljud när du slår på värmen i bilen. Ändra fläktmotorn på Grand Prix kan göras rätt på uppfarten hemma. Uppgiften bör ta en timme eller mindre att slutföra. Saker du behöver
Hylsnyckelsats
svart eltejp
platt skruvmejsel och White målartejp
Phillips skruvmejsel
Byte fläktmotor
Momentskruvmejsel inställd

Visa fler instruktioner
Ta bort fläktmotorn
1

Unbolt negativa kabeln från bilbatteriet med en hylsnyckel. Den negativa polen på batteriet är märkt med ett minustecken på toppen av batteriet. Linda hela metallen slutet av den negativa kabeln med svart eltejp
2

. Dra kabeln inne i motorn hålighet. Se till att den inte kontakt med någon annan metallyta eller själva motorn.
3

Placera fläkten på passagerarsidan strax under instrumentbrädan. Fläktmotorn kommer att täckas av en bit av beklädnaden.
4

Använd en platt skruvmejsel för att ta bort alla fyra plasthållare clips som håller fläktmotorn trim locket på plats. Placera trim och klipp ihop åt sidan.
5

Koppla ur fläktmotorn sele elledningarna. Märk sele med målartejp så att det lätt kan identifieras bland de andra trådarna under instrumentbrädan. Selen är placerad på baksidan av fläktens motor och har två trådar som kommer ut av det.
6

Håll fläktmotorn på plats med ena handen. Med den fria handen, börja ta bort de tre skruvarna som håller fläkten på plats med en Phillips skruvmejsel. Placera skruvarna åt sidan och försiktigt sänka gamla fläktmotorn ner från sitt hus. Addera Installera nya Fläktmotor
7

Inspektera nya fläktmotorn möjliga tecken av skador. Vrid fläkten för hand framåt och bakåt för att se till att det snurrar på rätt sätt. Jämför gamla och nya fläktmotor sida vid sida för att säkerställa att de är samma delar också. Inspektera fläktmotorn bostäder också att se till att det är fritt från skräp.
8

Placera fläktmotorn tillbaka i läge i huset exakt hur du tog bort den gamla.
9

Håll fläkten på plats och en åt gången tillbaka skruvarna med din momentnyckel. Ställ din momentnyckel till 14 mul-pounds och dra åt skruvarna tills de är helt säkrad.
10

Anslut fläktmotorn kabelnät tillbaka in och ta bort målartejp. Placera och sätt tillbaka klädseln som täcker fläktmotorn tillsammans med TRIM: s fästklamrarna.
11

Ta bort tejpen från batteriets negativa pol slut. Skruva tillbaka kabeln på batteriet stolpen ordentligt. Starta bilen och testa din nya fläktmotor på både värme och AC inställning i din Grand Prix.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/72132.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.