Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur du hittar en O2 Sensor för en 2000 Dakota 3.9L Motor

The O2 sensorerna i 2000 Dodge Dakota läst procent syre i avgaserna och skickar denna information till lastbilar PCM, eller dator. Datorn tar den informationen och justerar pulsvågen av bränslespridare och luft /bränsleblandningen för motorn. Med en felaktig O2-sensor i systemet, startar motorn att köra rik och bränsleekonomi kommer att sjunka. Tändstift kan förorena, tomgång blir ojämn och motorn kommer sannolikt att börja stanna regelbundet. Den 2000 Dakota med 3,9-litersmotorn har fyra 02 sensorer. Saker du behöver
Jack
Jack står
Visa fler instruktioner
1

Öppna huven på din Dodge och flytta till passagerarsidan i motorrummet. Titta rakt ner på sidan av motorn där avgaserna grenrörsbultarna till avgasröret. Du kommer att se en liten cylindrisk sensor träs in i sidan av röret strax nedanför grenröret. Det är en av de två "uppströms"-O2 sensorer. Det finns en likadan på förarsidan av motorn.
2

Placera en domkraft under framsidan av din Dakota och lyfta fram från marken. Placera en uppsättning pallbockar under ramen av lastbilen för att stödja den sedan sänka domkraften tills trucken vilar på läktarna.
3

Slide eller krypa under bilen och flytta till fronten där avgaserna kommer ner från motorn. Precis bakom korsningen där vänster och höger rör möts du kommer se en annan O2-sensor träs in i toppen av avgasröret. Det ser ut precis som de uppströms givare.
4

Flytta längre bak i lastbilen. Leta katalysatorn. Du hittar den slutliga O2-sensor precis bakom katalysatorn, åter skruvas in i toppen av avgasröret.
5

Höj lastbilen av domkraften står med din jack och ta bort dem från under lastbilen . Sänk domkraften, sätta Dakota tillbaka på marken och stäng huven. Du vet nu där alla O2 sensorn är på 2000 Dodge Dakota.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/72137.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.