Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man byter en Torkarmotor på en 2003 Dodge RAM 1500

Byta torkarmotorn på ditt RAM 1500 är ett snabbt och enkelt jobb du kan göra själv. Vindrutetorkarmotor misslyckas av ett antal skäl, inklusive på grund av en defekt del installeras utan kunskap om tillverkaren. Skador på torkarmotorn kan hända från att köra motorn på en torr fönster yta. Tung snö är också en gärningsman som kan skada torkarmotorn. Torkarmotorn på ditt RAM 1500 ligger längst upp i mitten av motorn under huven. Du kan överväga att använda ett steg pall för att ordentligt underhålla motorn bultarna för att undvika att strippa dem samtidigt nå över. Med rätt verktyg kan ersätta torkarmotorn göras på 30 minuter eller mindre. Alltid tänka på säkerheten när du utför dina egna auto reparationer. Saker du behöver
platt skruvmejsel skiftnyckel
Hylsnyckelsats
svart eltejp
Torkarmotor
Momentnyckel
Visa fler instruktioner
bort torkarmotorn
1

Använd en platt skruvmejsel för att ta bort metall klämmorna från var och en av de svängbara Vindrutetorkare armar. Ta bort varje av de svängbara armarna och placera dem på marken på vardera sidan av fordonet. Släng dem inte tillsammans för att undvika att blanda ihop vilka svängarm är för vänster och som för rätten.
2

Lyft huven och koppla bort den negativa batterikabeln från sin post med din hylsnyckel. Den negativa inlägg på batteriet kommer att identifieras med ett minustecken på toppen av batteriet. Vira metall änden av batteriet kabeln med svart eltejp helt. Lägg den ner så att den inte vidrör någon annan metall eller själva motorn.
3

Pop och ta bort grillen panelen på kåpan. Detta är den långa plast grillen i botten av vindrutan där torkaren svängarmarna är. Ställ grillen vid sidan av arbetsområdet så att den inte är trasig.
4

Dra ledningsnätet ansluten till torkarmotorn. Om du inte kan lyfta klippet på selen för hand, använd en platt skruvmejsel för att hjälpa dig. Dra selen av av anslutningskontakt, inte genom dess ledningar.
5

Ta bort låsmuttern från torkarmotorn kontroll arm. Ta bort de två bultarna på toppen säkra torkarmotorn och de två vid bottnen. De två nedersta bultarna som håller torkarmotorn kommer att ha två gummibussningar för varje bult, totalt fyra. Lossa dem inte, de behövs för ominstallation. När alla fästskruvarna tas bort, ta ut den gamla torkarmotorn.
Installera RAM 1500 Wiper Motor
6

Inspektera nya torkarmotorn för några synliga tecken av skador. Jämför gamla och nya sidan torkarmotorn vid sida för att se till att de är samma. Placera den nya torkarmotorn tillbaka till samma läge som den gamla.
7

Ställ din momentnyckel till 60 tum-pounds och säkra de två nedre bultarna först på torkarmotorn. Glöm inte att ta med de två gummibussningar för varje bult. Håll din momentnyckel på samma inställning och återgå de två bultarna till toppen av torkarmotorn.
8

Placera torkarstyrning armen tillbaka på torkarmotorn pekar nedåt. Ställ din momentnyckel till 204 tum-pounds och helt dra åt låsmuttern för kontrollgruppen.
9

Anslut torkarmotorn kabelnät igen Sätt grillen tillbaka över huven. Packa den negativa polen batterikabeln och anslut den till den negativa batteripolen.
10

Installera varje av de svängbara Vindrutetorkare vapen och deras clips som håller fast dem. Slå av strömmen till trucken och testa den nya torkarmotorn.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/72140.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.