Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Vad orsakar en blåst topplockspackning i en bil?

Topplockspackningen tätar motorblocket till topplocket i en bil. Den topplockspackning bidrar till att säkerställa komprimering. Den förhindrar också kylvätska eller motorolja från att läcka in i cylindrarna. En blåst topplockspackning kan orsaka flera problem, allt från komprimering förlust till ökat motorslitage. Flera delar av fordonet påverkas när en topplockspackning blåser, vilket gör det till en viktig komponent. Det finns flera orsaker till att en topplockspackning kan blåsa. Tryckspänning

stressen av kompressionen i cylindern kan orsaka fel i huvudet packningen. Den moderna motorn använder huvuden aluminiumcylinder på block i gjutjärn. Aluminium är lättare men expanderar snabbare än gjutjärn. Skillnaden i expansionen skapar friktion på packningen. Packningen börjar helt enkelt att läcka. Om packningen fortsätter att läcka, kommer det att orsaka allvarliga skador på fordonet. Nyare huvudet packningar har non-stick beläggning som bidrar till att minska belastningen på topplockspackning. Addera Förtändning

Förtändning och pinga är viktiga orsaker till topplockspackning misslyckande. Om motorns bränsleblandning och spark timing är avstängda, kommer detta leda till överdriven komprimering. Detta, i sin tur, ökar spänningen appliceras på packningen, vilket ofta resulterar i läckage.
Överhettning

Defekta kylfläktar eller system ofta leda till att motorn överhettas. Om kylaren, termostat, vattenpump, kylfläkt eller andra kylsystem misslyckas, kan den överhettade motorn upplever termisk expansion som i princip krossar topplockspackning. Tätningen är sedan förlorade.
Felaktig installation

Ofta packning misslyckanden orsakade av felaktig installation av bultar. Alla bultar måste vara i gott skick, rengöras och välsmord. Vridmoment specifikationer måste följas för att säkerställa en korrekt tätning. Andra installationsfel inkluderar olämplig ytbehandlingar, med slipmedel för att rengöra ett huvud eller ett block och tillägget av en sealer till en belagd komposition topplockspackning.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/72142.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.