Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man installerar Struts på en 1996 Subaru Outback

Stagen på en 1996 Subaru Outback är pneumatiska dämpare som dämpar rida av fordonet när den färdas över ojämna ytor. Subaru Outback har fyra individuella stöttor, en placerad vid varje hjul. Stagen fungerar också som en stabiliserande länk, som hjälper till att hålla hjulen i läge. Byte av stagen på en 1996 Subaru Outback kan åstadkommas genom ett välutrustat hem mekaniker, även om processen är inblandade och det kan ta en hel dag att slutföra. Saker du behöver
Automotive jack
Jack står
Wrench in
Lug Hylsnyckel
ställa
plast plastpåse
Silvertejp
nåltång
Momentnyckel
bromsvätska
Clear plastslang
Glas eller plastburk
Visa fler instruktioner
Demontering av främre Struts
1

Lyft framsidan av Subaru genom att placera en bil jack under den främre hjälpramen. Lyft bilen tills hjulen är 3 till 4 inches från marken. Sedan place pallbockar under den främre hjälpramen och ta bort domkraften.
2

Skruva loss skruven som håller fast den negativa batteripolen på sidan av batteriet, med hjälp av en skiftnyckel. Fäst jordkabeln från batteriet så att den inte kan oavsiktligt kontakta terminalen. Addera 3

Skruva muttrarna på framhjulen, med hjälp av en rörtång. Lyft sedan hjulet och däcket församlingar utanför de främre naven och flytta dem ur vägen.
4

Skruva banjo bult som håller fast den hydrauliska bromsen linje till skivbromscaliper, med hjälp av en hylsa. Bromsvätska kommer att läcka från den hydrauliska ledningen. Täcka inredning med en plast plastpåse och fäst påsen med silvertejp.
5

Dra klämman som håller fast den hydrauliska broms slangen till staget, med spetstång. Dra sedan slangen från fjäderben, med din hand.
6

Öppna huven.
7

Lossa men ta inte bort muttrarna som håller fast den övre delen av fjäderben i chassit med hjälp av en hylsa. Dessa nötter kommer att vara placerad i motorutrymmet längs fender. Skruvarna och muttrarna som håller fast staget i styrspindeln, med hjälp av en hylsa
8

Skruva. Separera staget från styrspindeln.
9

Skruva den övre strut montera muttrar från staget med en socket. Ta sedan bort staget från fordonet. Addera Installera Front Struts
10

Lyft nya fjäderben på plats och löst installera den övre och nedre monteringsverktyg med handen.
11

Dra de övre monteringsmuttrarna till 27 ft lbs. med hjälp av en momentnyckel.
12

Dra staget till styrspindel bult till 37 ft lbs med en momentnyckel.
13

Tryck hydraulisk broms slangen i fästet fästet på staget, med din hand. Sätt därefter in stoppbygeln i fästet, med spetstång. Genom anslutningen
14

Skjut banjo bult på slutet av den hydrauliska broms slang. Skruva sedan fast den ihåliga skruven i bromsoket, med hjälp av en hylsa. Addera Avluftning av bromssystemet
15

Fyll i huvudcylindern med färsk bromsvätska. Låt inte reservoaren gå torrt när som helst under denna process. Om du gör det kommer att införa luft i systemet.
16

Lyft den bakre delen av fordonet genom att placera en bil jack under bakaxeln och lyft. Sedan place pallbockar under den bakre ramen och ta bort domkraften.
17

Skruva muttrarna på de bakre hjul och däck, med hjälp av en rörtång. Dra sedan hjulenheterna utanför axlarna med hjälp av dina händer och satte dem ur vägen.
18

Lokalisera skruven bromsluftning på bromsoket på förarsidan framhjulet. Bifoga en längd av klar plast slang till skruven och sänk den andra änden av röret i en burk halvfylld med färsk bromsvätska.
19

Ha en hjälpare i förarsätet pump bromspedalen en några gånger, sedan hålla pedalen mot golvet.
20

Öppna luftningsskruven och låta några bromsvätska att sippra ut. Du kommer att märka små luftbubblor i fluiden. Stäng luftningsskruven innan du släpper upp pedalen.
21

Upprepa processen listas ovan tills det inte längre finns luftbubblor i vätskan.
22

Lufta de andra bromsar som använder samma process som du använde för förarsidan framhjulet. Lufta bromssystemet i följande ordning:. Passagerarsidan fram, förarsida bak sedan slutligen passagerarsidan bak
Ta bort den bakre Struts
23

Placera en bil jack under bakre undre styrarm och höja den ca 1 cm.
24

Skruva loss de två övre fjäderben kroppen bultar, med en socket. De kommer att vara på hjulhuset vid toppen hos stöttan kroppen.
25

Skruva den nedre stöttan monteringsbult med hjälp av en hylsa. Det kommer att ansluta strut med kontrollgruppen.
26

Sänk staget bort från fordonet med hjälp av händerna. Addera ersättning för den bakre Struts
27

Lyft nya fjäderben på plats. Skruva löst i den övre och undre strut monteringsverktyg.
28

Dra åt övre fästskruvarna till 27 ft lbs. med hjälp av en momentnyckel.
29

Dra den nedre chock monteringsbulten till 87 ft lbs. med hjälp av en momentnyckel.
30

Ta fordonsindustrin jack underifrån undre länkarm.
Installera hjulenheterna
31

Lift hjul och däck på den lug dubbar på de främre och bakre nav. Skruva på muttrarna som håller fast hjulen med hjälp av en rörtång.
32

Sänk bilen med en bil jack.
33

Dra åt muttrarna med en klack skiftnyckel.
34

Skjut den negativa batterikabeln på plats på sidan av batteriet och skruva i bulten med en socket.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/72146.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.