Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Skillnad mellan Long Block & Short Block

Långa block motorer är i princip hela motorn inklusive cylinderblock och topplock. Korta block motorer består av cylinderblocket, kolvar och vev. Inga huvuden ingår i ett kort block motor. Långa block motorer är dyrare men är mer komplett och kräver mindre arbete som ersättare. Short Block

kort block är i huvudsak kärnan i motorn som kan byggas med delar från en gammal motor. Kort block refererar till delar integrerad i motorblocket självt, inklusive kolven veven och kolvarna. Korta block motorer inte inkluderar andra tillbehör såsom en vattenpump, oljetråg eller svänghjul.
Lång block

Långa motorer blocket omfattar de kort kvarter komponenter samt allt annat som krävs för att göra motorn kör. Extra delar inkluderar topplock, grenrör, ventiler, reseguider och fjädrar, kamaxel, kugghjul timing och lager. Långa block motorer som är helt fast och klar att köra kallas "nyckelfärdiga" motorer.
Överväganden

kort block ersättare används när kamaxeln eller cylinderblocket är inte att reparera. Delar från den gamla motorn som är användbara är hämtade från den gamla motorn och placeras på nya kort block. Det är betydligt billigare än att köpa en ny komplett lång block eller nyckelfärdig motor.
Definitioner

Kort och lång block inte hänvisar till storleken på motorblocket. Var och endast hänvisar till tillståndet av fullständighet av motorn. Korta block är ofta försedda med ytterligare komponenter för att göra monteringen enklare. Objekt som olje-och vattenpumpar, oljetråg och församlingar spö ibland ingår. Addera Bygga ett kort block

Det första steget i återuppbyggnaden av ett kort block motor är att göra en mock uppbyggd. Delar är monterade på kort block men inte åt till slutgiltiga specifikationerna. Detta är ett test för att se om alla delar passar. Poster såsom stav clearance, kolv däck höjd och ventil och vev clearance kan kontrolleras. Delar slipas för att passa så behövs före slutmontering och åtdragning av bultar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/72151.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.