Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur du hittar en EGR Ventil

EGR-ventilen, eller gasen cirkulationsventil tillåter gasen avgaserna att komma in i förbränningskammaren för att minska volymen av brännbara blandningen, vilket resulterar i en liten förlust av makt. Om flödet från EGR-ventilen är överdriven, kommer motorn bränna bränslet ineffektivt och uppleva ökade utsläpp. Om EGR-flödet är otillräckligt, kommer motorn överhettas. Oavsett vad problemet du vill lösa är det första steget till att arbeta på EGR-ventilen är att veta hur du hittar den under huven på bilen. Instruktioner
1

Öppna suffletten genom att dra trunk release inne i fordonet. Kliv ur bilen och in fingrarna under delvis öppna huven och dra spärren gratis att öppna huven helt.
2

Hitta dekalen motorn diagrammet på insidan av den öppna huven och identifiera mekanism som är märkt "EGR Solenoid" på etiketten.
3

Hitta "vakuum line" på klistermärket diagrammet och identifiera dess färg. Detta är den linje som går från EGR solenoiden till EGR-ventilen.
4

Lokalisera vakuum linje i motorrummet av fordonet mot främre delen av förarsidan. Det vakuum linjen kommer att vara samma färg på fordonet som det är på bilden.
5

Följ vakuum linje från framsidan av fordonet där den ansluter till EGR solenoiden genom ledningen som bär den till EGR-ventilen på baksidan av motorrummet. Det enklaste sättet är att spåra unikt färgade vakuum linje längs banan mellan de två anslutningspunkter. Vakuumet linjen ansluter till EGR-ventilen, som är det skivformade föremål på den bakre delen av motorn compartmenton förarsidan.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/72164.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.