Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Auto Lift Säkerhet

Många olika bilreparationer procedurer kräver teknikern att arbeta under ett fordon, vilket gör att lyfta ett fordon är säkert ett allvarligt problem. Om fordonet har höjts över 6 meter från marken så att teknikern kan stå och arbeta, är risken för allvarlig skada är mycket stor om fordonet glider utanför hissen. Bilverkstäder tekniker måste vara medvetna om och använda alla tillämpliga säkerhetsbestämmelser vid lyft ett fordon. Kapacitet

första säkerhetsfrågan att hantera när man använder en automatisk hiss är att välja en enhet med tillräcklig vikt kapacitet för det fordon som du kommer att arbeta under. Vikten kapacitet hissen är certifierad för kan hittas på en skylt fäst vid ramen av hissen, tillsammans med instruktioner om hur man på ett säkert sätt använda hissen. Om du använder en hiss med tillräcklig vikt kapacitet för fordonet du kommer att arbeta i, kommer du att utsätta dig själv och de människor som arbetar i närheten av dig. Säkerhet plakat och varningar på lyften ska uppfylla normer som fastställts av Automotive Lift Institute, ALI.
Fordonets position

När du har ligger bilen på lyften, är nästa steg att placera lyftarmarna under fordonet. De flesta hissar har en metallplatta på verkstadsgolvet som visar var den vänstra framdäcket ska vara när du stoppa fordonet. Om däcket plattan inte är närvarande, då du kommer att behöva justera fordonets läge tills lyftarmarna och kuddar kommer att nå lyftpunkter på fordonets ram som du har valt att använda. I vissa fall kan du behöva använda extra adapter via hissen tillverkaren att nå säkra poäng domkraft.
Lyftning av bilen

När du lyfter bilen, lyssna efter alla ljud som anger den belastning förskjuts eller glider hissen kuddar. När fordonet är cirka 2 meter från marken, sluta lyftning av bilen, och försiktigt vicka bilen för att försäkra att den sitter säkert på hissen kuddar och armar. När du är nöjd att fordonet är säker på hissen kuddar, fortsätt lyft till önskad höjd. När fordonet lyfts upp i luften, är en god idé att titta på varje hiss punkt och se själv visuellt att fordonet sätter säkert på varje hiss pad. Kontrollera att säkerhetslås har satts ihop ordentligt när fordonet höjs.
Arbeta säkert

När du arbetar under ett fordon som stöds över huvudet, kom ihåg att en viss del av risken är alltid närvarande. Om du använder en annan typ av utrustning för att ta bort och installera om tunga komponenter såsom en bränsletank, vara säker på att inte kontakta fordonets kroppen på ett sätt som lyfter bilen bort av fordonets hissen. En annan farlig praxis skulle vara att klättra upp och in i sängen av en pickup uppburen på en hiss. Den extra vikten på din kropp klättring i sängen av fordonet kan ändra balansen nog att få fordonet att halka och falla till golvet.
Sänka Vehicle

Innan du sänker bilen till marken, eller sänka det för tillträde till passageraren eller motorrummet, se till att det inte finns någon annan utrustning som kommer att vara i vägen för bilen kommer ner. Se till att dina fötter och händer är fria från alla rörliga delar. Om du har tagit bort komponenter som gör det möjligt för fordonet att rulla när hissen kuddar är fria från fordonet, måste du placera stoppklossar runt antingen två främre eller två bakre däcken att hålla fordonet från att röra sig och orsaka skador eller personskador på dig eller en medarbetare.
Lift Underhåll

Korrekt underhåll av fordon lyftutrustning är viktigt att se till att teknikerna har en säker miljö att arbeta i. Tekniker bör se till att daglig tillsyn och smörjning av lyft som används håller åstadkommit. Om en inspektion av en hiss avslöjar att det inte är säkert att använda, måste lämpliga förfaranden följas för att tagga hissen som osäkert, och att rapportera felaktiga lyft till ledningen för reparation. Efter reparationer har gjorts, måste lämpliga förfaranden följas för att placera hissen tillbaka i tjänst. Lockout och Tagout normer återfinns i OSHA Standard 1910,47.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/72170.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.