Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man byter hjulbultar & Nötter

Det sista du förväntar dig att göra när du byter dina bromsar eller byta ett däck är att behöva handskas med böjda, lösa eller trasiga hjulbultar, trots allt, de bultar och muttrar fästa däcket hjulnavet på din bil. Den goda nyheten är att du kan byta ut hjulbultar och muttrar utan att ta bilen till en verkstad. Det är en bra idé att ta en stud med dig till en bildelar butik för att köpa ersättare. Detta kommer att bidra till att säkerställa att du får rätt längd och diameter som krävs för din bil. Saker du behöver
Wrench in
Insexnyckel ställa
Metal klädhängare
Lug skiftnyckel
Flathead skruvmejsel
Hylsnyckelsats
Syl
Hammer
Mallet

Visa fler instruktioner
Bakdäck
1

Sätt bladet av en stor skruvmejsel mellan navet locket och bakre navet. Bänd navet täcker från navet och sätta locket åt sidan.
2

Bänd bort locket från mitten av navet med skruvmejsel. Böj skåran på insidan av den kvarhållande muttern där muttern möter axeln. Insidan av muttern är böjd på detta sätt för att förhindra att muttern lossnar.
3

Ta bort låsmuttern med hylsnyckel (denna mutter är tajt och kommer att kräva en viss kraft för att börja avgängning muttern).
4

Dra stud spindeln från navet och placera spindeln på en arbetsbänk. Placera varje bult över kanten av arbetsbänken att slå reglarna ut ur spindeln. Tryck på reglarna genom spindeln för att ta bort dem. Ta en av bultarna till Biltema för ersättare. Köp nya stud nötter för varje bult du ersätter, liksom.
5

Infoga nya dubbar i spindeln och placera spindeln tillbaka över axeln. Säkra spindeln till axeln med den kvarhållande muttern. Använd en syl och hammare för att böja den inre centrum muttern i skåran på axeln.
6

Thread en lug nut på varje bult och dra åt muttrarna något med rörtång. Dra ner dem precis tillräckligt för att börja sittplats reglarna i spindeln. Ta bort muttrarna. Placera mittpunkten tillbaka locket över den kvarhållande muttern och knacka in den med en hammare.
7

Placera navet tillbaka locket över navet, rada upp reglarna för att gå igenom sina respektive hål i locket . Placera din däck tillbaka på tapparna och trä muttrarna på bultarna. Dra åt med rörtång tills reglarna fullt sätet.
Framdäck
8

bort bromsoken från hjulnavet. Tjockleken fäster bakifrån använda antingen två sexkantsbultarna eller två insexskruvar huvud. Lossa skruvarna med en skiftnyckel eller insexnyckel. Dra bromsok från navet med en vaggande rörelse samtidigt som du drar bromsok fram. Knyt bromsok till spindeln med tråd från en metall klädhängare. Låt inte bromsoket hänga med bromsledningen.
9

Tryck i slutet av varje stud med en hammare för att driva bulten genom navet. Dra bultarna ur navet bakifrån, när huvudet av tappen är fri från navet.
10

Ta en av reglarna till Biltema för ersättare. Köp nya stud nötter för varje bult du byter.
11

in varje ny stud genom hjulnavet bakifrån navet. Placera bromsoket tillbaka över navet och dra åt bromsok bultar för att fästa bromsoket.
12

försiktigt placera tillbaka däcket över navet. (Bultarna kommer att vara löst förrän du sittplats dem vid åtdragning av hjulmuttrarna.) Thread muttrarna på varje stud, och dra med rörtång eller mutterdragare. De dubbar har en ås strax under huvudet som kommer sits i navet som du kan dra åt muttrarna.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/72201.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.