Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

DIY Car Paint Repair

Mest billacker är mycket tålig, men tyvärr, ingenting varar för evigt. Väder, rost och olyckor kan alla skada bilens ytor. Du kan korrigera många billackskvalitet problem själv om du har den matchande färg, som är tillgängligt för de flesta modeller i sprayburkar. Du måste förbereda ytan med lapp och slipning först, välj sedan en torr, warmish dag som inte är alltför soligt att spraya på ny färg. För större jobb, använd en pistol sifon spray. Saker du behöver
Maskeringstejp
maskeringspapper
rostskyddande
Orbital Sander
Våt /torr sandpapper
Glasfiber spackel
Glasfiber patchar
metallgrundfärg
Bättringsfärg
Sifon pistol (valfritt) katalog Air kompressor (tillval) katalog Respirator
polermedel
Putsduk
Visa fler instruktioner

1

Mask av eventuella delar av bilen som inte ska målas och det kommer att vara i vägen för sprayen. Wrap tejp runt dörrhandtag och andra mindre funktioner, och täcker fönstren, stötfångare och däck med maskering papper. Tejpa kanterna på papperet så att de inte kommer ifrån varandra.
2

Sand bort all rost med en planslip och 220-grit vått /torrt sandpapper. Sedan sprida rostskyddsmedel på alla rostiga ytor med en liten pensel.
3

Fyll rostiga ytor med glasfiber spackel. Använd spackel också att fylla hål eller bucklor. Stora hål kan behöva täckas först med en glasfiber patch innan du sprider på filler. Låt filler botemedel för ungefär en timme, sedan sand det med våt /torrt papper. Använd 220-slippapper för att slå filler ner, sedan använda ett finare, såsom 400-grit, att släta över plåstret och förbereda den för målning.
4

Sand bort eventuella fläckar av gammalt måla som skalar bort eller bubblande. Du kan behöva slipa till metallen att helt ta bort dessa. Feather kanter slipade områden med 400-slippapper så att de smälter smidigt in i resten av färgen.
5

Applicera ett lager av metall primer över alla områden som du ska måla, med användning av antingen en aerosolburk eller en sifon sprutpistol. Spray i ett stadigt back-och-tillbaka eller upp-ner rörelse, hålla sprutmunstycket vid ett likformigt avstånd från ytan och överlappning ungefär hälften av sprutmönstret vid varje passering. När du är klar, omedelbart spraya igen i vinkelrät riktning, skapa en cross-hatch mönster. När du är klar, bör du lämna en våt yta utan dropp, separation eller hålrum.
6

Slipa försiktigt primer med 400-grit sandpapper, sedan spraya på täckfärg på samma sätt. Var noga med att färgerna matchar. Om du är kastrering ett litet område, låt sprayen spår i kanterna för att undvika en väldefinierad gräns ny färg som kommer att märkas. Låt färgen torka i minst två timmar
7

Sand målade områden med 400 -. Eller 600-grit vått /torrt papper och spraya på ett andra skikt. I de flesta fall kommer två lager räcker, men om inte, sand och spraya ett tredje skikt efter den andra har torkat.
8

Spread polermedel över hela fordonet och polera upp målet med en putsduk. Detta kommer att hjälpa till att blanda de reparerade områdena i resten av lack.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/72203.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.