Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur du ändrar Serpentine Bälten i en BMW 323IS

De BMW 323IS modellbilar är utrustade med ett komplett bälte som kontrollerar alla remskivorna på framsidan av motorn. Detta band är kallas Serpentine belt. Den Serpentine belt har ribbor på insidan av bältet som reser insidan av spåren insidan av varje remskiva. När Serpentine belt börjar spricka, kommer det att behöva bytas ut innan bandet går sönder. Saker du behöver
platt skruvmejsel
1/2-tums
spärrnyckel 8 mm hex head socket
Replacement serpentin bälte
Visa fler instruktioner
1

Öppna huven på BMW 323IS och låsa den på plats.
2

Lokalisera Serpentine belt routing diagram. Diagrammet på BMW 323IS ligger antingen på toppen av fläktkåpa eller på undersidan av huven. Om du inte ser den Serpentine belt routing diagram, skissa på routing riktning remmen runt remskivorna på ett anteckningsblock.
3

Lokalisera Serpentine belt fjäderbelastade spännaren på framsidan av motorn. Spännaren på BMW 323IS är beläget i centrum av motorn. Spännaren har en remskiva i ena änden och en fjäderbelastad arm på den andra. Remskivan på spännaren har en plan platta i centrum av remskivan. Denna platta måste tas bort för att komma åt de 8 hål mm hex.
4

Bänd mittplattan bort av mitten av spännaren med en platt skruvmejsel.
5

in en 8 mm hylsa hex huvudet i hex hålet i mitten av remspännaren. Vrid spännaren medurs med 1/2-tums spärrnyckel för att lindra spänningen från Serpentine belt. Skjut remmen från spännarremskivan manuellt.
6

Skjut serpentin remmen från de återstående skivorna. Skjut loss remmen från fläkten och ta bort remmen från motorrummet.
7

Dra nya serpentin bälte runt fläkten och på botten vevaxelremskivan först.
8 < p> Dra remmen runt de återstående remskivor enligt anvisningar från Serpentine belt diagrammet. Lämna spännarremskivan till sist.
9

Vrid spännrullen medurs igen med 1/2-tums enhet ratchet och 8 mm hex head socket. Skjut på remmen på spännrullen med för hand. Släpp spännaren. Se till att bältet dirigeras runt alla remskivorna.
10

Sätt mittplattan tillbaka på mitten av spännaren. Använd baksidan av skruvmejsel för att trycka på mitten plattan på plats.
11

Veva BMW 323IS och inspektera Serpentine belt att se till att bältet förblir sitter inne med alla remskivorna när motorn körs. Stäng av motorn.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/72221.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.