Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Vad Är Bore & Stroke av en motor?

Hålet och stroke är de mätningar som bestämmer motorns slagvolym. Förskjutning är en av de faktorer som bestämmer den totala motoreffekten. Konfigurationen av kolven avgör också om motorn kommer att generera sin makt genom snabba insatser eller lägre hastigheter med mer vridmoment eller effekt på varje slag. Bore

Bore definieras som diametern hos kolven eller den cylinder i vilken den färdas. Slaglängden hos en
Stroke

motorn definieras som längden av rörelsen av kolven i cylindern.
Displacement

Engine förskjutningen är en produkt av borrningen och stroke. Beräkna ytan av kolven med hjälp av formeln av Pi gånger radien i kvadrat. Radien är halva diametern av kolven och Pi är en konstant av 3,14. Förskjutningen av varje cylinder är ytarean hos kolven gånger stroke. Förskjutningen av motorn är det cylindervolymen gånger antalet kolvar i motorn.
Square Motorer
p Om motorn har en borrning och slaglängd som finns inom 5 procent av varandra det sägs vara en fyrkantig motor enligt hemsidan boosttown.com. En motor med ett mindre hål än motorer stroke sägs vara undersquare. Denna motor är också ibland kallas en långslagig motor. Motorer med en större urborrningen sedan stroke betraktas kortslagig eller oversquare.
Motoregenskaper

Enligt boosttown, ofta motorer är konstruerade för att fungera med en kolvrörelse hastighet av ca 20 meter per sekund. Slaget bestämmer antalet varv motorn kommer att göra med den hastigheten. En kortslagig eller oversquare motorn kommer att generera fler varvtal vid samma kolvhastighet än långslagig motor. Oversquare motorer används ofta för hög hastighet sportbil motorer medan undersquare motorer används för högt vridmoment, eller hög effekt, lastbilsmotorer.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/72224.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.