Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Auto Recycling Information

Återvinning bilar hjälper olika branscher och miljö, och kan även göra ägaren lite pengar. Innan ett fordon är strimlas och återvinnas på stål och andra material, kan tillbehör som klädslar och radioapparater avlägsnas och säljas eller återanvändas. Vindrutor, kan däck, fälgar och många andra flyttbara bildelar också säljas eller återanvändas. Det är mycket viktigt att strippa så många komponenter från ett fordon som möjligt för att inte bara spara pengar, utan för att spara material som annars skulle gå förlorad när fordonet är hackade, eftersom inte alla material kan återvinnas eller återvinnas efter fragmentering. Process

När en gammal bil är redo att återvinnas den släpas iväg till en bil dismantler. Den dismantler bort återanvändbara delar fartyg till andra processanläggningar. Nästa, fordon in i en dokumentförstörare där fordonet reduceras till tre strömmar av material. De är järn och stål, icke järnhaltiga metaller (metall som inte är järn), och fluff material (plast, gummi, tyg). Enligt Steel Recycling Institute (SRI), en typisk dokumentförstörare vid en demontering plats kan bearbeta en bil ungefär var 45: e sekund. Dessa strömmar därefter kasseras eller återvinnas vid andra anläggningar. Exempelvis kan järn och stål att skickas till stålverk för att omvandlas till nytt stål. Innan ett fordon kommer in i dokumentförstöraren
Delar

, är det fråntagen alla återanvändbara och återvinningsbara delar. Dessa inkluderar batterier, däck, vätskor, paneler, mattor och andra tillbehör. Bromsbelägg och bromsbackar innehåller vanligtvis 15 till 30 procent koppar, och några vindskydd och auto glas kan återanvändas om i gott skick. Oljefilter kan också återvinnas till nytt stål.
Industriella fördelarna

Stål är det mest återvunnet material i USA. Enligt SRI, i 2008 en rekordstor 83,3 procent av stål eller cirka 82 miljoner ton stål återvanns. Järn och stål återhämtat sig från bilar är en av de källor som bidrar till detta nummer. Återvinning ett ton oljefilter kan ge £ 1700. av stål och 30 liter spillolja.
Miljönytta

Miljön kan dra stor nytta auto återvinning. Ett ton stål sparar £ 2500. av järnmalm, £ 1400. av kol, och £ 210. av kalksten, vilket innebär mindre brytning och bearbetning som också skär på växthusgaser och sparar energi. Återvinning av metall och vätskor innebär också mindre material i deponier och en mindre troligt chans att oljor och vätskor förorenar grundvattnet.
Återanvänd

Fordon har många delar och bitar som kan säljas, återanvändas eller ges bort innan det når skroten. Delar som däck, remmar, slangar, radiatorer och använda oljefilter kan oftast säljas vidare när de rengörs. Golvmattor, täcker sits, ljudsystem, radioapparater, fälgar och även sittplatser kan också återanvändas. Du kan ge barnstolar, till exempel, till välgörenhetsorganisationer. Auto butiker, återvinningscentraler och lokala stadens uppsamlingsplatser är några av de platser du kan ta dessa delar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/72226.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.