Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Vad gör en tjänst motor Snart lysa?

Moderna bilar har inbyggda datorer som undersöker de utsläppsnivåer av avgassystemet. Denna avgörande system behövs för att hålla bilen igång inom ramen för kraven i miljölagar i de lokala och statliga och nationella jurisdiktioner. När "tjänsten motorn snart" tänds stadigt, är det bäst att ta bilen till en certifierad tekniker så att problemet kan vara riktigt korrigeras. Ett diagnostiskt verktyg

Varje gång bilen stängs av och startas om, motorns styrenhet (ECM) och drivlina styrmodul (PCM) utföra en rad kontroller av sensorer och komponenter i bilen , enligt TrustMyMechanic.com. Tjänsten motorn snart tänds när bilen startar och ska gå ut medan motorn är igång.
Oxygen Sensor relaterat problem

ECM eller PCM kan ha upptäckt en P0133-kod (kod i ett felsökningsverktyg för relaterade lambdasondadaption problem). Enligt Samarins.com är syresensorn framför katalysatorn reagerar långsamt på förändringar i luft /bränsleblandningen. Detta kan orsakas av ett problem med ledningar, en avgas läckage, dålig luftflöde sensor eller en dålig lambdasond.
Fastnat termostat

En termostat fastnat i öppet läge kan orsaka "Service Engine Soon" lampan tänds, enligt 2CarPros.com. Kylmediet håller sig på en låg temperatur och detta kommer att orsaka ECM eller PCM att stanna i en öppen slinga. Denna öppna slinga skapar ett tillstånd av förprogrammerade parametrar där inga diagnostiska tester kan utföras.
Kortsluten Insprutare

Bränsleinsprutaren av modern bil är elektroniskt kontrolleras. I vissa fall kan bränsleinsprutaren har en kortslutning. Detta gör att motorn inte att köra, enligt 2CarPros.com. Detta kan leda till att injektorn drivrutinen i datorn till korta ut. Detta kan leda till ofullständiga egenskaper kod insamling, vilket resulterar i en P1000-kod (kod i ett felsökningsverktyg för kortsluts insprutare). Addera Epilog

Tjänsten motor snart tänds för att varna föraren för ett potentiellt problem. Kontrollera motorn ljus är främst en monitor av utsläppen systemet, enligt ShadeTreeGarage.com. Bilen kan fortfarande köras. När lampan tänds under körning, är det bäst att ha det problemet diagnostiseras och repareras så snart möjligt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/72241.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.