Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur Uppskatta Automotive Reparationer

Utbilda dig själv om vilken typ av din bils problem är det bästa sättet att få en korrekt och rättvis reparation uppskattning. Lagar skydda konsumenterna mot oskäliga uppskattningar och reparationskostnader som orättvist överskrider en uppskattning. Diagnostisera problemet, factoring i mekaniker timavgift, plus räkna skatter och kostnader för delar kommer att ge dig den mest exakta reparation uppskattning. Om du inte kan diagnostisera problemet innan du går in i butiken, det finns andra sätt att se till mekaniker uppskattning är rättvist. Saker du behöver
Vehicle Repair Guide
Visa fler instruktioner
1

Identifiera din bils problem. Börja med det system som inte fungerar korrekt. Krångla instrumentbrädan lampor, radio, strålkastare eller bromsljus, till exempel, är symptomatiskt för elektriska system problem. Utför några grundläggande tester för att verifiera dina misstankar. De flesta bildelar butiker kommer att testa ditt batteri och generator gratis.
2

Trace ett ovanligt ljud när bilen går på tomgång. Till exempel, om bilen är gnissel från under huven, kan du hitta genom att öppna huven att drivhjulet bältet ska bytas. Om bilen har skiftande svårigheter, kan överföringen vara din misstänkte. Skriv in din bils symptom i en sökmotor för att begränsa en lista med potentiella problem.
3

Gör en preliminär uppskattning med hjälp av en guide reparationsinformation för din modell. Köpa en på nätet eller låna en från ditt lokala bibliotek. Titta i indexet för de delar som du misstänker är felaktiga. Mest reparation guider listar en uppskattning av hur lång tid reparationen kommer att ta bort och byta ut vissa delar. Till exempel, om du letar efter information om hur du byter generator, kommer du förmodligen hitta på reparation guide som tar en timme.
4

Gå online eller till en Biltema och hitta priset för en reservdel. Med hjälp av föregående exempel, låt oss säga en ny generator kostar $ 150 och verkstaden debiterar $ 65 i timmen på arbetskraft. Lägg in 7 procent för skatter, eller $ 15,05, och din preliminära uppskattning är lite mer än $ 230.
5

Få en officiell uppskattning från en verkstad. När du väljer en butik, leta efter referenser såsom en Automotive Service Excellence certifiering. Fråga mekaniker för en uppskattning skriftligen. Jämför butikens uppskattning med din preliminära uppskattning. Be mekanikern att förklara en stor diskrepans. Om mekanikern inte ge en detaljerad anledning, eller försöker att förvirra dig med teknisk jargong, sedan hitta en annan butik. I Washington State, till exempel, kan en reparation kostar inte mer än 110 procent av butikens officiella uppskattningen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/72255.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.