Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man byter batteripolerna på en 1991 Ford Tempo

Batterikabeln terminaler (eller slutar) på din 1991 Ford Tempo kan korrodera, och den punkt där kabeln ansluter terminalen eller kabeländen kan misslyckas. Om kabeln börjar att separera från kabeländen, ersätta ändarna mot nya innan förbindelsen helt förlorad. Replacement Kabeländarna är tillgängliga från de flesta bildelar återförsäljare och finns i flera olika typer, från kala leda till målade och färgkodade ändar. Saker du behöver
Avbitare
brukskniv
skiftnyckel som
Visa fler instruktioner
1

Lossa skruvarna på batteriets kabel avslutas med en skiftnyckel och ta bort dem från batteriet, börja med minuskabeln först. Inspektera kablar och slutar att avgöra om en ändring av en eller båda behövs.
2

tag i tråden vars slut kommer du att förändra och klippa batterikabeln från kabeländen med ett par tunga avbitare . Skär så nära batteriet kabeländen som möjligt för att undvika att förkorta kabeln något mer än du måste.
3

Strip cirka 5/8-tums av isoleringen från kabeln med ett verktyg kniv, försiktigt så att inte skada ledningarna inuti. Den nya batteriet kabeländen har en rem och två bultar i ena änden. Avlägsna bultarna med en nyckel, ta sedan bort remmen.
4

Placera avskalade batterikabeln i spåret mellan bulthålen, så att endast metallen delen av kabeln vilar på det nya batteriet kabelände. Isoleringen på kabeln bör butt upp till slutet av kopplingen.
5

Fastställa metallband över kabeln och montera de två fästbultarna genom hålen i bandet, trä dem i den nya batterikabel slut. Dra åt de två fästbultarna med en skiftnyckel. Dra inte åt dem, eller du kommer att gängorna ur blybatteriet kabeländen.
6

Ställ in den första batterikabeln åt sidan och upprepa denna process på den andra kabeln, om det behövs. Installera batteriet kabeländarna på batteripolerna, som börjar med den positiva kabeln först. Dra fast skruvarna på kabeln avslutas med en skiftnyckel.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/72257.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.