Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur du ändrar bränslefilter på en Toyota Corolla

Toyota Corolla är en kompakt sedanmodell som har funnits i decennier. Precis som alla bil, det kräver regelbundet underhåll (inklusive oljebyten varje 3000 mil eller så och bränslefilter förändringar var 30.000 mil eller så) för att hålla igång stark och förhindra inre skador. Bränsle filter fungerar väldigt mycket som alla andra filter och hålla smuts och skräp ur bilens bränsle, vilket möjliggör ren förbränning. Lyckligtvis, bränslefilter är relativt lätt att byta de flesta Corolla modeller tillverkade i eller före 2001. Saker du behöver
Linje skiftnyckel
nya bränslefiltret och bränslefilter packningar
Visa fler instruktioner
1

Öppna huven och låta bilen sitta sysslolös och un -drivas i minst en halv timme det du just hade kört den. Detta gör det möjligt för bilen att svalna.
2

Koppla bort den negativa batterikabeln. Detta kommer att förhindra airbagarna från driftsätta som du byter filtret.
3

Leta upp gamla bränslefiltret. Det är under förarens sida av motorn chassit, och den är inkapslad i en liten behållare (som är formad ungefär som en soppa kan) fäst bränsleledningen.
4

bort den skyddande sköld från runt filtret använder linjen skiftnyckel och ställ den åt sidan. Om dammsugarslangen eller träkolskanistern är i vägen, sedan helt enkelt ta bort dem också, genom att skruva loss skruvarna på fästena som håller dem i.
5

Lossa flänsmuttern, som är kopplad till filter och bränsleledningen, så att trycket inuti avta.
6

Avlägsna Banjokoppling och packningar av metall, koppla sedan bort bränsleledningen från det gamla bränslefiltret och ta bort den från fästet.
7

Slip det nya bränslefiltret i gamla bränslefiltret plats i fästet och skruva en ny packning på varje ände, att fästa dem med facket bulten.
8

Dra åt flänsmuttern tillbaka till bränslefiltret, sätta allt du bort igen (som dammsugarslangen, kolkanister, etc.) och fäst den negativa batterikabeln till batteriet.
9

Start bilen och kontrollera tätheten.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/72264.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.