Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur du ändrar Differential Fluid i en 2003 Dodge Ram

Den bakre differential på din Dodge Ram pickup är fylld med växellådsolja som smörjer och kyler växlar och lager inuti väskan. Byta olja hjälper till att förhindra eventuella fel och minimera slitage på dessa lager och kugghjul. Det finns flera valfria skillnader som finns i Dodge Ram och medan processen för att byta olja är densamma, kan den typ av växellådsolja variera, så se till att kolla med återförsäljaren för att få rätt olja för din bil. Saker du behöver
Golv jack
Jack står
Oljetråg
Hylsnyckelsats
Ratchet
Rena trasor
Momentnyckel
Visa fler instruktioner

1

Lyft baksidan av din Dodge lastbil med en domkraft under den bakre differentialen. Placera en uppsättning pallbockar under axeln rör och sänk ner domkraften tills trucken är säker på pallbockar.
2

Placera en stor olje-tråget under mitten av differentialen för att fånga den gamla olja, sedan lossa bultarna på differential lock med en hylsa och spärrskaft. Ta bort alla bultar utom den översta, sedan bända ned den differentiella locket löst och låt oljan börja rinner ned i pannan.
3

bort bulten från toppen av täcka och ta bort locket från huset. Inspektera för skador, torka den med en ren trasa så att du kan se om det finns några skador på den. Använd en packning skrapa för att ta bort gamla packningar eller material från monteringsytan på omslaget.
4

Skrapa den gamla packningen material från monteringsytan på differentialen, sedan torka ut differentialhuset med en ren trasa. Leta efter några metallbitar eller spån som kan tyda på alltför stort slitage eller skador i huset medan du bort locket.
5

Placera locket och en ny packning på differentialen, installera fästbultar, dra sedan åt dem med en hylsa och spärrskaft med ett korsvis mönster. Dra åt bultarna till 30 Nm. med en momentnyckel.
6

bort gummi pluggen på differential omslaget, bända loss det med skruvmejsel. Fyll differential med Dodge-godkänd växellådsolja tills oljan börjar sippra ut ur toppen av hålet. Tryck in kontakten i hålet när är fullt.
7

Lyft den bakre delen av lastbilen av domkraften står med en domkraft från under differential. Avlägsna domkraften och sänka lastbil till marken. Avlägsna domkraften från under lastbilen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/72270.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.