Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Vad är syftet med en topplockspackning?

En av de mest kritiska delarna av en motor är topplockspackningen. Eftersom det är direkt involverad i anslutningen mellan motorblocket och topplock, är dess funktion kritisk för korrekt drift av motorn. Även den mest vanligt antagande är att cylinderlockspackningar helt enkelt fungera som tätar mellan motorn och topplock, utför de faktiskt flera funktioner förutom att täta förbränningsrummen. Cylinder Tätning

Head packningar försegla cylinderhuvudena till motorblocket. När förbränning sker i cylindern, förhindrar topplockspackning trycken som skapas från att lämna cylindern genom utrymmet mellan topplocket och blocket.
Passage Tätning

Huvud packningar tätar passagerna mellan motorblocket och topplock som tillåter kylvätska och olja att flöda mellan motorn och topplock. De tjänar också till att styra och ibland styra flödet av dessa vätskor beroende på tillämpningen.
Bimetall Stress

Moderna fordon ofta använder järn för byggandet av motorblock, och aluminium till konstruktion av cylinderhuvudet. De två metaller expandera och kontrakt i olika takt, vilket orsakar ojämn spänning mellan de två när de är sammanfogade. Detta är känt som "Bimetall Stress." Head packningar måste kompensera för denna ojämna rörelse genom att låta de två metallerna att röra sig utan att låta friktionen av rörelsen skadar pack, vilket kan orsaka läckor.
Heat Transfer
< p> Head packningar tillåter värme att flytta mellan motorblocket och topplock genom att tillåta värme att röra sig fritt genom packningen materialet. Att låta värmen att röra sig fritt mellan dessa delar bidrar till att jämnt fördela värmen mellan alla delar av motorn, och minskar koncentrationen av värme i ett område av motorn.
Kompressionsförhållande

Vissa huvudet packningar också fungera som mellanlägg eller distanser mellan motorblocket och topplocket. Dessa packningar påverkar kompressionsförhållandet genom att ändra den totala volymen storleken av cylindern. Tjockare packningar öka avståndet av huvudet från blocket, öka volymen av cylindern och minskning av kompressionsförhållandet, och tunnare packningar minska volymen och öka kompressionsförhållandet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/72277.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.