Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man fixar högtalarna på en '97 Ford Explorer

Fords F-150 serien pickup lastbilar var omgjorda så bra för årsmodell 1997 att några ändringar gjordes i 1998 års modell. Den "Style-side" designen ansågs populärt med bilismen allmänheten, och Ford inte såg någon anledning att avvika från den. En mängd olika ljud system och komponenter erbjöds på 1997 års modell, och som med alla tillverkade delar, normalt slitage kan orsaka komponentfel och behovet av att reparera eller ersätta. Endast gemensamma verktyg och nybörjare bilreparationer kunskap behövs för att framgångsrikt slutföra den här proceduren. Saker du behöver
kryssmejsel
Tunna träspatel
Spetstång
Visa fler instruktioner
Borttagning
1

Koppla bort negativa batterikabeln från batteriet. Batteriet är placerat i motorrummet.
2

Lossa fästskruven och brickan från den övre beklädnaden. Det ligger på den övre vänstra dörrpanelen garderoben till instrumentbrädan. Gå till steg 6 om fordonet är utrustat med elektriska fönsterhissar.
3

bort luckan rulla

ner hanterar skruven genom att vrida moturs med en Phillips-skruvmejsel.
4

Dra utåt på fönstret regulatorn handtaget för att ta bort handtaget och bricka.
5

Ta makten fönster brytarhus, om fordonet är utrustat med elektriska fönsterhissar, genom att bända med en platt skruvmejsel. Var försiktig så att du inte skadar omgivande trim.

Gå till steg 9 om fordonet är utrustat med makt dörrlås.
6

Ta kontroll dörrlås genom att vrida låset moturs med hand tills släppt.
7

Ta makten bostäder dörrlåset på fordon med makt dörrlås genom att bända med en platt skruvmejsel. Var försiktig så att du inte skadar omgivande trim.
8

Leta nedre klädsel fästskruv och bricka. Det är på den nedre högra luckan.
9

Vrid skruven moturs med en Phillips-skruvmejsel tills skruven och brickan avlägsnas.
10

Insert en platt trä spatel försiktigt mellan metallen delen av dörren och dörrpanelen.
11

Skjut det längs dörren trimma och hitta dörren panelstift tryckknappar. Stiften är inte synliga vid denna tidpunkt.
12

Bänd stiftet utåt med spatel tills det släpps. Upprepa detta steg tills alla stiften dörrpanelen har släppts. Dra inte i dörrpanelen för hand för att frigöra stiften. Detta kommer att orsaka skador på dörrpanelen och stiften och gör installationen omöjlig.
13

Leta dörren högtalaren. Det är i det övre vänstra hörnet av dörren på de flesta modeller.
14

Leta skruvarna som håller högtalaren i dörren.
15

Vrid skruven moturs med en Phillips-skruvmejsel tills skruven är helt borttagen. Upprepa denna process tills alla högtalare skruvarna har tagits bort.
16

Dra högtalaren ur högtalaren hålet tills högtalarkablar är tillgängliga.
17

Pull högtalarkabeln kontakter bort från högtalaren med nål-tång genom att ta tag den kvinnliga delen av kontakten och dra bort från högtalaren församling. Var försiktig så att du inte skadar kabeln eller anslutningarna. Hankontakterna är på baksidan av högtalaren, och de kvinnliga kontakterna är i slutet av högtalarkabeln.
18
Installation
19

Ta nya eller reparerade högtalare och placera den upp till dörren panel högtalare utklipp.
20 Typisk bil högtalare

Anslut kvinnliga högtalarkabel kontakten på den manliga kontakten på baksidan av högtalaren. Upprepa processen för alla anslutningar som särskild högtalare modell kan ha. Om du stänger av högtalaren över kommer du att se två metallflikarna som de manliga högtalarkablar anslutningspunkter. Den kvinnliga kontakten ska anslutas till dessa flikar. Högtalaren
21

Place in till dörren panel högtalare utklipp för hand och sätt i skruvarna en skruv i taget och dra åt genom att vrida medsols med en Phillips -skruvmejsel tills talaren jämnhöjd med dörren.
22

Flytta dörrpanel fram till insidan dörrkarmen och rada upp. Se till att stiften är uppradade med rätt hål i dörren.
23

Skjut varje stift i motsvarande hål tills stiftet gör en snap ljud. Upprepa denna process tills alla stiften sitter korrekt. Dörren Panelen ska sitta jäms.
24

tillbaka kvarhållande skruv och bricka i den nedre hörnet av dörrpanelen. Vrid skruven medurs med en Phillips-skruvmejsel, och se till att brickan är mellan dörrpanelen och skruvhuvudet. Dra åt skruven för hand tills flush.
25

På fordon med makt speglar, trycker in bostäder spegeln strömbrytaren igen tills den sitter jäms med luckan.
26

Placera inrullningsbar handtag och bricka på handtaget spindeln. Kontrollera att brickan går vidare till spindeln först, sedan handtaget.
27

Sätt skruven i den rulla ner handtaget och vrid skruven medurs med en Phillips-skruvmejsel tills den sitter. Var noga med att inte åt skruven - detta kan skada komponenterna
28

tillbaka kvarhållande skruv och bricka i det övre vänstra hörnet av dörrpanelen.. Vrid skruven medurs med en Phillips-skruvmejsel, och se till att brickan är mellan dörrpanelen och skruvhuvudet. Dra åt skruven för hand tills flush.
29

tillbaka armstödet till rätt läge och sätt in fästskruven.
30

Vrid skruven medurs med en stjärnskruvmejsel tills armstödet är säker. Dra inte.
31

Anslut den negativa batterikabeln till batteriet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/72280.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.