Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Denso Hane

Tändstift används i nondiesel motorer som en del av tändsystemet. De flesta motorer har tändstift, som har flera syften. De används för att överföra energi för att initiera en gnista, filter brus av elektriska störningar och försegla förbränningskammaren för att förhindra att giftiga utsläpp från att läcka ut motorn. DENSO pluggar är en välkänd och populär produkt. Historia

Denso var ursprungligen en del av det japanska företaget Toyota. År 1949, Nippodenso Co Ltd förgrenat sig från Toyota Motor Co År 1957 skapade Nippodenso Aichi Denso Ltd att tillverka tändstift i Japan. Idag är det ett globalt företag.
Betydelse

Denso pluggar är kända för sin Iridium teknik. Iridium är ett mycket hårt ädelmetall med en mycket hög smältpunkt. Den verkliga effekten av iridium i tändstift debatteras i bil racing och tillverkning, men dess användning i Denso pluggar är ett av deras kännetecken.
Funktioner

Denso pluggar har en koppar-glasförseglingen, en fem-rib konstruktion för att förhindra överslag och förlust av spänning, och ett aluminiumpulver isolator.
Fördelar

En fördel med Denso och andra tillverkare iridium pluggar är att de håller längre och fungerar bra med nyare bränslen. Biltillverkare ständigt försöker förbättra effektiviteten, och iridiumlegering tändstift tolerera magrare bränsle blandningar.
Överväganden

Denso s pluggar är dyrare, men iridium är inte perfekt. Rena iridium oxider vid höga temperaturer. Mest tändstift tillverkar blandning iridium med andra metaller, såsom platina eller rodium för att skapa en iridiumlegering. Kvaliteten på kontakten beror på vilken typ av metaller blandas med iridium.
Varning

Denso inte släppa engineering information eller offentliggöra sina tekniska data. All information som finns på webbplatser eller publicerats på annat håll är spekulativa uppgifter från entusiaster, enligt Denso.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/72283.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.