Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Lägga till en bladfjädring

Lägg till ett löv system använder i bladfjädrar för att lägga till höjd eller hållbarhet till befintliga fjäderpaketen. Från lift kit till utjämning byggsatser och även för släpvagnar som behöver en styvare fjäder, lägga ett löv (AAL) fjädrar gör precis vad de säger, de lägger en bladfjäder till fjäderpaketet. Lägg ett löv kit finns med all hårdvara du behöver för att göra jobbet eller som enstaka fjädrar om det är allt du behöver. Om du använder Lägg till A lämnar i dina bladfjädrar, se till att lägga till det i förpackningen mellan en lång och kortare våren än lägga ett löv är att undvika skador på förpackningen. Saker du behöver
rörtång
Jack
Jack står
Hylsnyckelsats
Ratchet
C-klämmor
Wrench in
Momentnyckel
Visa fler instruktioner
1

Lossa muttrarna på axeln du arbetar på med en rörtång. Höj axel med en domkraft och avlägsna däcket från navet om det finns en på den. En bra domkraft fungerar bäst för att lyfta fordonet sedan ställa den på en uppsättning pallbockar för att hålla det stabilt.
2

Leta U-bultarna som håller axeln bostäder till sparsam förpackningen. Ta bort de fyra fästmuttrar från U-bultar med en socket och ratchet samtidigt stödja axeln med en domkraft. Ta bort U-bultarna från runt axeln och lyft U-bult plattan utanför fjäderpaketet. Ställ all hårdvara åt sidan. Addera 3

Sänk domkraften så att axeln att släppa ifrån fjäderpaketet. Titta på alla slangar och kablar som är anslutna till axeln så att de inte blir sträckt, rivas eller dras loss.
4

Placera två stora C-klämmor på bladfjädrarna att hålla flocken ihop. Lossa muttern på det mittre stiftet i bladfjädrarna. Ta mitt stift och kassera den och den kvarhållande muttern.
5

långsamt lossa C-klämmor, så att fjädrarna att separera. Avlägsna den nedre fjädern och för in AAL ovanför det, skjut sedan det nya centret stift som medföljde AAL in från botten, vilket gör att det går igenom alla fjädrar. Montera ny mutter på toppen av stiftet och dra åt med en skiftnyckel eller hylsa och spärrnyckel, dra ner lämnar upp till toppen våren.
6

Ta bort C-klämmor och höja axeln upp till fjäderpaketet. Justera huvudet av mittstiftet med hålet i den övre delen av fjäderdynan på axeln. Montera U-bultarna runt axeln bostäder och placera U-bult plattan ovanpå fjäderpaketet och över U-bultarna.
7

Montera de kvarhållande muttrar på U-bultar och dra åt dem tills snug, arbeta fram och tillbaka över bultarna. Dra åt muttrarna på U-bultarna till de tillverkar specifikationer med en momentnyckel. En allmän tumregel är att vridmoment 3/8-tums U-bultar till 17 pounds-fötter, 7/16-inch U-bultar till £ 27-fötter och 1/2-tums U-bultar till £ 41-fötter.
8

Upprepa proceduren på motsatt fjädern sedan installera däck och hjul på axeln. Montera muttrarna och sänk bilen till marken. Dra åt muttrarna helt Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/72290.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.