Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man tar bort ett trasigt Easy Out

Lätt Outs används för att extrahera avbrutna metallbultar som har lämnats in sig i ett hål. Lätt Outs är tillverkade av härdat stål och utformade för att borras in i en bruten bult med en moturs rotation. Ibland en Easy Out kan brytas av i bolthole tillsammans med bulten du försöker utvinna. Borrning Easy Out är oerhört svårt och tar lång tid att borra med en lämplig karbid bit. I vissa fall, bör du ha en professionell extrahera Lätt för dig istället för att göra det själv, för att undvika skador på komponenten du arbetar på. Saker du behöver
MIG svetsare
lämplig storlek mutter och bricka
Grundläggande verktygssats
Punch och hammare
Borr med kobolt bit
Visa fler instruktioner

1

Borra ur bulten utsug med en borrmaskin eller borren pressen med en lämpligt dimensionerad kobolt bit. Denna metod kommer eventuellt ta timmar och kan inte vara det bästa alternativet för vissa människor.
2

Använd en MIG svetsare att smälta den exponerade delen på en mutter uppradade över bulthålet. Placera en bricka i mellan muttern och komponenten yta för bästa resultat. Målet är att skapa en liten svets som kommer att ansluta muttern och Easy Out så att du kan skruva dem båda tillsammans från bulthålet med en skiftnyckel eller spärrnyckel.
3

Använd en stans och en hammare för att arbeta med Easy Out på bulthålet. Om den exponerade delen av Easy Out har en räfflad yta, ställa stansen i vinkel och knacka det upprepade gånger med en hammare för att rotera bulten fläkten ur bulthålet bara tillräckligt så att du kan ta bort det resten av vägen med en tång. Du måste rotera Easy Out medurs för att backa ut ur bulthålet, eftersom fläkten har vänsterhänta trådar.
4

Ta komponenten till en verkstad för att få Easy Out bort från bulthål, om möjligt. Om du arbetar med en extremt känslig komponent och inte vill riskera att skada det eller inte har rätt verktyg, är det troligt att en professionell maskinist kommer att kunna hjälpa dig.


.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/72305.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.