Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur att reparera min 92 Toyota Pickup Starter

Byggd för 1991 och 1997 lämnade den femte generationens Toyota mickar de löpande banden med antingen en 2,4-liters rak fyrcylindrig motor eller en 3,0-liters V6. Toyota installerade också en 2,8-liters diesel i vissa lastbilar som går till de europeiska marknaderna. De Bodylines blev jämnare och kvaliteten på de material som används för att bygga upp lastbilen förbättrades men totalt hade lastbilen inte förändras alltför drastiskt från den fjärde generationens pickups. Reparation av starter i dessa lastbilar motsvarar egentligen att ersätta det, som ombyggnad eller reparation av en starter kräver speciella kunskaper och verktyg. Saker du behöver
Wrench in
Jack
Jack står
Hylsnyckelsats
Ratchet
Momentnyckel
Visa fler instruktioner
1 < p> Koppla bort den negativa änden batterikabeln från batteriet i din Toyota, med hjälp av en skiftnyckel för att lossa klämman bulten och lyft sedan kabeln från batteriet. Isolera batterikabeln från batteriet medan du arbetar på startmotorn.
2

Lyft framsidan av din Toyota med en domkraft och placera en uppsättning pallbockar under främre hjulupphängningen för att stödja lastbilen. Placera dig själv under passagerarsidan av bilen och leta reda på startmotorn från under lastbilen.
3

Hitta två ledningar-sele kontakterna på baksidan av startmotorsolenoiden. Koppla ur plasten push-in kontakten från magnetventilen och skjut vajern ur vägen. Ta bort låsmuttern på den andra kontakten med en skiftnyckel, ta sedan bort den stora kabeln från terminalen.
4

Lokalisera de två fästskruvarna som passerar genom bell bostäder och i startmotorn. Avlägsna bultarna med en hylsa och spärrskaft, sedan sänka starter från lastbilen.
5

Lyft nya starter i läge under lastbilen och skjut noskonen av starter i hålet i klockan bostäder. Montera de övre och undre starter bultar och dra åt till 29 Nm. med en momentnyckel.
6

Anslut "S"-kontakten, den lilla push-in-kontakt, i kontakten på solenoiden. Kontrollera att låsfliken ingriper på kontakten. Placera "B"-anslutning, den större kabeln från stud terminal, på anslutningslådan på den nya starter. Trä den kvarhållande muttern på uttaget och dra åt den tills den är säker, med hjälp av en hylsa och spärrskaft.
7

Höj framför lastbilen utanför pallbockar med domkraft, ta bort läktaren och set trucken på marken. Anslut den negativa batterikabeln till batteriets minuspol och dra åt spännskruven på kabeländen med en skiftnyckel.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/72322.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.