Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man byter värmeelementet i en 2000 Ford Expedition

Ford Expedition introducerades ursprungligen av Ford under 1997 för att ersätta den "full-size" Ford Bronco. Expeditionen anses vara en "full-size" sport utility vehicle och är fortfarande populärt med fordonsindustrin samhället trots att det generellt blir dålig gas körsträcka. Expeditionen syster bil, Lincoln Navigator, är i grunden en expedition med en "uppklädd" grillen, kupén och en högre prislapp. Byte av värmeelementet i Ford Expedition kräver måttlig automotive-reparation kunskap. Saker du behöver
Tänger
behållaren eller hinken
Märkning markör
kryssmejsel
Hylsnyckel och uttag
Visa fler instruktioner
Borttagning värmeelementet

1 Typisk bilbatteriet placering är i motorrummet

Koppla bort den negativa batterikabeln från bilens batteri.
2

Leta avloppet petcock på undersidan av fordonets kylare. Addera 3 Gemensam plattång

Tappa ur kylvätskan ur fordonet kylaren i en tom behållare med en tång och vrida petcock moturs. När kylmediet dräneras, stäng petcock helt.
4 Automotive instrumentpanelen

bort instrumentpanelen som ligger ovanför ratten. Värmeelementet omslaget kommer att vara synlig.
5

bryta värmaren-core slangklämmor med en tång och pressa klämmorna, vilket gör dem större, skjut sedan klämmorna till mitten av de två värmare-core slangar . Dra slangarna utanför värmeelementet för hand och etikett slangarna genom märkningen "top" på den översta slangen och "botten" på den undre slangen med en markör.
6 kryssmejsel

Ta bort Fästskruv säkra luftkonditionering plenumet "adapter" med en Phillips-skruvmejsel och vrida moturs. Dra plenumet "adapter" för hand, till höger tills den är helt avlägsnas från kammaren. Ställ plenumet adaptern åt sidan.
7

Koppla vakuum linje från tryckkammaren.
8

Ta bort de två värmare-core parentes utanför tryckkammaren med en hylsnyckel och uttaget och vrid de två fästet bultarna moturs tills bultarna är helt bort. Konsolerna kan sedan dras av för hand.
9

Leta upp i samlingskammaren. Den är skild från den nedre delen av plenumkammaren med 13 skruvar. Ta bort den övre delen av plenumkammaren med hjälp av en hylsnyckel och uttag och vrida de bästa skruvar plenumkammaren
10 Typiska hylsnyckel och uttag

moturs. Ta bort alla 13 skruvar. Dra av tryckkammaren topp för hand.
11

bort värmeelementet genom att dra upp på värmeelementet för hand, ta bort det från botten tryckkammaren.
värmeelementet Installation
12

Skjut nya värmeelementet ner innanför nedre delen av tryckkammaren, vilket gör att de två värmare-core slang anslutningsslangar komma ut av den vänstra sidan av den nedre tryckkammaren. Det finns två hål i botten tryckkammaren för värme-core rör Slanganslutning.
13

Montera tryckkammaren toppen med en hylsnyckel och uttaget och slå alla 13 skruvar tills cirkulationskammaren toppen är fullt åtdragna. både värmare-core fästen
14

Place tillbaka på värmaren-core cirkulationskammare och dra åt de två bultarna med en hylsnyckel och uttaget och vrid medurs tills skruvarna är helt åtdragna.

15

Anslut vakuum linje tillbaka till tryckkammaren.
16

Skjut luftkonditionering plenumet adaptern tillbaka in i tryckkammaren för hand och fäst den genom att vrida skruven medurs med en Phillips-skruvmejsel.
17

Tryck två värmare-core slangar tillbaka till värmaren-core SLANGANSLUTNING rören för hand, vilket gör att den "övre" slangen går tillbaka på den övre anslutningen röret och "botten" slang går tillbaka på botten anslutningsrör. Kläm med tång för att göra klämmorna större, och flytta klämmorna ner slangarna till värmaren-core anslutningsslangar och släpp för att fästa slangarna på de anslutningsslangar.
18

Installera instrumentpanelen.
19

Fyll kylaren med bilens specificerad mängd av en blandning av motorns kylvätska och vatten.
20

Anslut den negativa batterikabeln till fordonets batteri.
21

Starta fordonets motor och slå på värmen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/72323.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.