Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man byter Serpentine Belt i en Honda Odyssey

Honda Odyssey använder en serpentin bälte för att stänga av generatorn, a /c kompressor, servostyrning och vattenpump. Ett bälte som bärs, sträckt eller visar skador kan misslyckas utan förvarning, lämnar dig strandsatta. Motorn kan överhettas och orsaka skador på motorblocket och topplock. En ny rem är tillgänglig från någon Biltema eller via återförsäljare och du kan ändra det hemma i ca 30 minuter. Saker du behöver
Wrench set
Hylsnyckelsats
Breaker bar
Visa fler instruktioner
1

Öppna huven på din Honda och lokalisera den negativa batteri kabel på batteriet. Lossa spännskruven på batterikabeln änden med en skiftnyckel och sedan ta bort kabeln från batteriet.
2

Lokalisera den automatiska remspännaren på framsidan av motorn. På Odyssey, är spännaren placerad mellan generatorn, A /C kompressor och vev remskivor. Placera en socket och breaker bar på bulten i mitten av spännaren. Addera 3

Vrid spännaren moturs för att lossa spänningen på remmen. Ta bort remmen från remskivorna och vrid spännaren tillbaka till utgångsläget.
4

Montera den nya remmen runt alla remskivor utom spännaren. Vrid spännaren moturs med breaker bar och uttag igen, och skjut sedan remmen på spännrullen. Vrid spännaren medurs för att dra åt bältet. Avlägsna breaker bar och uttag ur spännaren.
5

Installera den negativa batterikabeln till den negativa batteripolen och dra åt bulten med en skiftnyckel.


.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/72328.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.