Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur du ändrar kabelstyrrullen på en 1992 Dodge 5.2L V8

Dodge 5,2-liters V8-motor som används i flera fordon i Dodge lineupen i 1992. Den Serpentine belt system använder en spännare och löprulle till ordentligt Dra remmen över alla tillbehör på framsidan av motorn. Om bussningen börjar nötas kraftigt kan det skrika eller göra ett gnisslande ljud nära framsidan av motorn. En bussning misslyckande kommer att leda till remskiva beslag eller ännu värre, monteringsbulten maj skjuvning off. I båda fallen kommer kostnaden för reparationen vara hög och fordonet kommer att behöva för att dras till en verkstad eller återförsäljare. Saker du behöver
Wrench in
Hylsnyckelsats
Ratchet
Momentnyckel
Visa fler instruktioner
1

Lokalisera den negativa batteripolen på din Dodge och ta bort klämman bulten från den negativa batterikabeln änden med en skiftnyckel. Ta bort kabeln från batteriet och ställ det åt sidan.
2

Lokalisera Serpentine remspännaren på framsidan av motorn och placera en socket på spännrulle apex bult. Bifoga en spärr till uttaget och vrid spännaren moturs långt nog att glida av remmen från spännaren. Addera 3

bort bältet från spännhjulet och placera en hylsa på bulten i linhjulets centrum. Använda en spärrfunktion för att stänga av uttaget, vrid motsols för att lossa den. Avlägsna bulten, remskiva och bussning från fästet.
4

Installera den nya remskivan och remskiva bussningen på konsolen med en ny bult, levereras i kit med remskivan, och dra åt bulten till 42 mul-pounds med en momentnyckel. Skjut bältet tillbaka över remskivan och vrid spännaren moturs.
5

Montera remmen över spännaren och vrid spännaren medurs, gör det möjligt att dra åt bältet. Installera den negativa batterikabeln på negativa batteripolen och installera klämbulten i kabeländen. Dra åt skruven med en skiftnyckel.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/72337.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.