Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man tar bort fördelningsväxellådan på en Ford Ranger Transmission

Ford Ranger Namnet började som en trim paket alternativ som gjordes tillgänglig för Fords full storlek lastbilar. År 1983 ägde Ford 25 procent av bilföretaget Mazda, och hade rättigheterna till Mazda Courier, en kompakt bil som Ford hade importerat sedan 1972. Ford ändrade sedan Courier namn till Ranger och började producera den kompakta lastbilen. I slutet av 1983 kom Ranger med sådana alternativ som en sexcylindrig motor och en fyra-wheel-drive system. Överföringen fallet är en huvudkomponent i fyra-wheel-drive-system och kan tas bort med måttlig bilreparationer kunskap. Saker du behöver
Jack
4 pallbockar
växellådslyft
Hylsnyckel
uttag
ren trasa eller handduk
Visa fler instruktioner

1 Typisk bilbatteriet placering är under huven, i motorrummet.

Koppla bort den negativa batterikabeln från bilens batteri.
2 Typisk domkraft

Höja fordonets front från marken med hjälp av en domkraft. Placera två pallbockar under "A" vapen ligger bakom ratten församling (under främre höger och vänster fram i bilen).
3

Sänk framför fordonet med domkraft , tills den främre änden av fordonet med stöd av domkraften. Avlägsna domkraften.
4

Lyft den bakre delen av fordonet från marken. Placera en pallbock under bakaxeln, bakom vänster hjul montering. Placera den återstående stödbenet under bakaxeln, bakom höger hjul montering.
5

Sänk den bakre delen av fordonet med domkraft tills fordonet stöds av domkraften. Ta ut och ställ domkraften undan
6

Leta överföringen fallet på växellådan:. Du kommer att se en drivaxel som kommer ut av överföringen fallet som ansluter till framaxelaggregat
.
7

Koppla elektroniska sele shift kablar som ansluts till överföringen från fall klämma flikarna på kontakterna och dra isär kontakterna.
8

Följ den främre drivaxeln från överföringen fall till framaxeln montering. Ta bort de fyra skruvarna som håller fast den främre drivaxeln till axelarrangemanget, med hjälp av en hylsnyckel och uttag, vrid skruvarna moturs för att ta bort dem. Ställ bultarna åt sidan på en ren trasa eller handduk.
9

Dra drivaxeln vid överlåtelse fallet för hand, och ställ in enheten drivaxel åt sidan.
10 < p> Hitta och ta bort den bakre överföringsskaftet fallet enhet. Detta kommer att vara drivaxeln som ansluter till den bakre änden av fordonet
11

Avlägsna alla fyra bultarna som förbinder den bakre drivaxeln till överföring fallet med en hylsnyckel och uttag,. Vända varje bulten moturs för att ta bort dem. Ställ in framför den bakre drivaxeln på marken, som lämnar den bakre delen av drivaxeln förbunden vid bakaxeln. Ställ de fyra skruvarna åt sidan på en ren trasa eller handduk
12

Leta växeln hastighetsmätarskruven och kabel -. Den är monterad intill den bakre drivaxeln ingång på överföringen. Ta den enda bult som håller i hastighetsmätaren drivhjulet, med hjälp av en hylsnyckel och uttaget och vrid bulten moturs. Ställ skruven åt sidan på en ren trasa eller handduk.
13

Dra växel hastighetsmätarskruven och kabel vid överlåtelse fallet.
14

Placera en växellådsdomkraft under fördelningsväxeln montering och höja växellådsdomkraft tills fördelningsväxeln aggregatet stöds av växellådsdomkraft.
15

Lokalisera förlängningshus mellan fördelningsväxeln och växellåda (det är där fördelningsväxeln är ansluten till transmissionsutgångsaxeln). Ta bort alla fem skruvar som håller fast överföringen ärendet till förlängning bostäder, med hjälp av en hylsnyckel och uttag, vrid skruvarna moturs för att ta bort dem. Ställ bultarna åt sidan på en ren trasa eller handduk.
16

Dra fördelningsväxeln bort från förlängningshus och utanför växellådans utgående axeln för hand, med hjälp av växellådsdomkraft att stödja vikten av överföringen fallet. Använd inga verktyg för att bända överföringen fallet bortsett från förlängningen bostäder. Sänk överföringen fallet från transmissionen, med växellådsdomkraft.
17

Ta bort packningen som sitter mellan överföringen fallet och förlängning bostäder.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/72338.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.