Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man byter generatorn av en 1999 Hyundai Sonata

Den ursprungliga Hyundai Sonata infördes för koreanska bilar konsumenter 1985. Den Sonata byggde på Hyundai Stellar plattformen. Den medelstora sedan fanns tillgängliga för de amerikanska konsumenterna under 1988. Den drivlinan har en "front-wheel-drive" transaxle som erbjuder manuell eller automatisk växling. Som med alla bilar, kommer serva bilen regelbundet försäkra den bästa prestanda, bränsle körsträcka och fordonets tillförlitlighet. Byta generatorn kräver grundläggande bilreparationer kunskap och gemensamma verktyg. Saker du behöver
Hylsnyckel uttag
Box-end skiftnyckel
Momentnyckel
Visa fler instruktioner
Generator Borttagning
1 Typisk bilbatteriet Läget är under huven i motorrummet

Koppla bort den negativa batterikabeln från bilens batteri.
2

Leta bältet generator-och "spännarremskivan." Följ bältet generatorn enheten medsols runt generatorn. Den "spännaren" är nästa remskiva bandet dras runt.
3 Box-end skiftnycklar

Placera en box-nyckel på bulten som ligger i mitten av "spännaren remskiva. " Se till att rutan fast nyckel ligger på bulten så att änden av nyckeln som kommer att hållas pekar "uppåt" mot den upphöjda motorhuven för att möjliggöra maximal hävstångseffekt på skiftnyckel när släppa spänningen på remmen.

4

Dra box-end skiftnyckel mot fordonets främre del tills generatorns drivrem är lös. Håll box-nyckeln med ena handen och skjut bältet generatorn enhet utanför generatorn remskiva.
5 Hylsnyckel och uttag

Koppla selen generatorns kablar från baksidan av generatorn. Placera en hylsnyckel och uttag på muttern som ansluter kablaget till generatorn och ta bort muttern genom att vrida hylsnyckel moturs.
6

Ta bort de två skruvarna som håller fast generatorn till motorblocket med en hylsnyckel och uttag och vrid varje skruv moturs. Dra generatorn bort från motorblocket.
Generator Installation
7

Infoga både generator fästskruvarna i den nya generatorn och placera generatorn upp till monteringsplatsen på motorblocket.
8 Typisk momentnyckel

Vänd både generatorns fästskruvar medurs för hand tills bultarna är gängade nog att stödja vikten av generatorn. Dra åt bultarna med en momentnyckel och uttag till tillverkarens rekommenderade vridmoment nivå.
9

Anslut sele generatorns kablar på baksidan av generatorn. Vrid kabelnätet låsmuttern medurs för hand tills sittande mot ledningsnätet. Dra åt muttern med en hylsnyckel och uttag, vrida medurs tills ledningsnätet är ordentligt åtdragen på generatorn.
10

Placera lådan-end skiftnyckel på bulten i mitten av " spännaren. " Dra "spännarremskivan" mot framsidan av fordonet med en hand och dra generator-remmen över toppen av generatorns remskiva. Släpp box fast nyckel, skapa spänning på generatorn drivrem.
11

Anslut den negativa batterikabeln till fordonets batteri.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/72346.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.