Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur kom Bensin få i min Motor Oil?

Bensin kan ofta läcka in i bilens oljeförsörjning, vilket orsakar problem om läckan är tillräcklig. En mycket liten mängd bensin i fordonet oljeförsörjning är normalt och ofta orsakar inte några problem med regelbundna oljebyten. Men, om du upptäcker en stark lukt av bensin som kommer från din motorolja, kan detta signalera ett större problem. Vad är normalt?

Minuten mängder bensin kan läcka in din motor oljeförsörjning grund kolvringarna inte alltid ger en perfekt tätning mot cylinderväggarna. Kolvringar är konstruerade för att förhindra att bensin från att strömma förbi kolvarna, ner i oljan. Du kanske eller kanske inte upptäcker en liten lukten av bensin om små mängder får in din oljeförsörjning.
Indikationer på ett problem

En mycket stark lukt av bensin är en indikation på att alltför mycket är att få in bilens olja. Vit rök från avgasröret är också en indikator på denna fråga. Större mängder bensin komma in i ditt oljeförsörjning kan orsaka stora problem för ditt fordons prestanda.
Hur Test

lukttest är det enklaste sättet att kontrollera om överskott bensinen i ditt oljeförsörjningen.

annat test är att placera en liten mängd olja från din försörjning i en liten metallbehållare som locket på en gelé burk och försöker tända den med en tändsticka. Närvaron av bensin i din olja minskar den punkt där oljan kommer att brinna. Om oljan brinner när den är tänd med matchen, har du mer än bensinen i ditt utbud.

Du kan också kolla bränsletrycket mellan bränslepumpen och förgasaren när motorn stängs av. Bränsletryck släppa ut snabbt efter avstängning av motorn är en indikation på att förgasaren läcker internt, vilket bensin in i cylindrarna
Orsaker

Det är ett par olika sätt som bensin kan läcka in din bil oljeförsörjning. Bränsleinsprutningsdon kan fastna öppna, vilket tillåter bränsle att läcka ut. Bränsletryck som är alltför högt, ofta över 7psi kan också tillåta bensin läcka.

Ett overksamt injektorsystem kan också orsaka detta problem, vilket gör att motorn sluta skjuta lämpligt, vilket gör att bensinen att börja köra ner väggar av cylindrarna.

En bristning i gummimembran skiljer bensin från olja i bränslepumpen kan tillåta bensin i oljan.

Översvämning förgasaren också kan vara ett problem. Ta bort luftfiltret så att du kan titta rakt ner i förgasaren. Kör motorn tills den värms upp och sedan stänga den. Titta ner i förgasaren för något stigande rök eller små droppar av gas på gasinmatningsskivorna. Om du märker någon, då förgasaren är problemet och kommer att behöva bytas ut. Addera Hur man ska lösa

Ta bilen till en mekaniker och förklara förekomsten av bensinen i din olja. Berätta för dem om alla tester du utfört, såsom lukttestet eller matchen testet. Ge dem alla detaljer om eventuella problem med din bils prestanda så att de får adekvat lösa problemet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/72348.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.