Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur Dra en Serpentine Belt på en 1998 Volvo

Alla 1998 Volvo fyrcylindriga motorer är utrustade med ett Serpentine belt system för att slå på styrservopump, generator, vattenpump och A /C kompressor. Systemet använder en fjäderbelastad spännrulle som sitter bredvid servopumpen nära toppen av motorn. Medan spännaren kommer att justera när bandet sträcker kommer Stretchbälte småningom bortom gränserna för spänning och kräva ersättning. En ersättare bälte finns hos din Volvoåterförsäljare eller de flesta bildelar butiker. Saker du behöver
Wrench in
3/8-tums enhet breaker bar
Visa fler instruktioner
1

Lokalisera den negativa batterikabeln där det fäster vid batteri. Lossa bulten med en skiftnyckel och sedan ta bort kabeln från batteriet.
2

Lokalisera Serpentine remspännaren på framsidan av motorn. Spännaren har en 3/8-tums fyrkantigt hål i armen som kommer att rymma den fyrkant från en spärr eller breaker bar.
3

in fyrkant från en 3/8- tums enhet breaker bar i hålet på spännaren och vrid spännaren moturs, lossa bältet. Ta bort remmen från spännaren sedan ut ur motorrummet. Vrid spännaren medurs till friarm läge och låt det sitta nu.
4

Montera en ny rem på remskivorna och lämnar den utanför spännrulle för nu. Vrid spännaren moturs, skjut remmen under remskivan och vrid spännaren medurs, dra åt bältet.
5

Anslut den negativa batterikabeln på negativa batteripolen, sätt in bulten dra åt den med en skiftnyckel. Dubbelkolla bältet banan, vilket gör att bältet går över och under remskivorna korrekt. Om du är osäker på vägen, det finns en remdragningen diagram i instruktionsboken samt på en dekal under huven på din Volvo.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/72351.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.