Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur vill kolla en sensor Samurai Syre

Testa syresensorn i din Suzuki Samurai kan rädda dig från att köpa en sensor som du inte behöver. Om du har en digital multimeter, kan du testa det själv. Om du inte har en mätare, kan du köpa en på någon bildelar eller elförsörjning butik. O2-sensorn på Samurai är i grenröret, och den elektriska kontakten är i motorrummet nära sensorn. Du kan utföra testet under kåpan på bara några minuter. Saker du behöver Review, Digital multimeter
Visa fler instruktioner
1

Öppna huven på din Samurai och hitta kontakten där O2 sensorn och kablaget möts . Koppla inte det ännu, men se till att det tillgängligt.
2

Starta motorn på din Samurai och låt den gå tills den når normal arbetstemperatur. Med motorn fortfarande igång, koppla ur kontakten ledningsnätet från ledningsnätet på lastbilen. Kör motorn upp till 2000 varv per minut och sätt i ledande ställning testet från en digital multimeter i ena sidan av kontakten.
3

Placera negativt test bly i god jord och, med mätaren inställd på att läsa millivolt, titta på displayen. Om displayen fluktuerar 0-900 millivolt är sensorn bra. Om avläsningarna är konstant, bo på noll eller bara strax över noll, byt O2-sensor eftersom det är defekt.
4

Stäng av motorn och anslut kablaget till O2-sensor sele . Sedan stäng huven eller ändra sensorn om testet indikerar en defekt enhet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/72365.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.