Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Byta Pin gångjärn på en '95 Suburban

Ändra en gångjärnsbult på 1995 Chevy Suburban kan fixa hängande eller binda dörrar. Gångjärnstappen har två bussningar som passar runt den och in i små hål i gångjärnet. Bussningarna är utformade för att bära så gångjärnen inte skadas när dörren upprepat öppnas och stängas. Bussningen och stiften kommer i ett kit och bör alltid bytas ut samtidigt. Satserna finns från Chevy återförsäljare eller de flesta bildelar återförsäljare. Saker du behöver
Små brytjärnet
Jack
träklossar
mässingsdorn eller stång
Hammer
Visa fler instruktioner
1

Öppna dörren och leta gångjärnstapparna i mitten av gångjärnen. Det övre stiftet förs in från botten av gångjärnet mot toppen och den undre är motsatsen, uppifrån och ned.
2

Sök efter hållaren på änden av tappen. För det övre stiftet, är hållaren ovanpå gångjärnet. För den nedre stift, är hållaren på undersidan av tappen. Använd en liten pry bar och försiktigt pop hållaren från stiftet. Släng den gamla hållaren.
3

Placera en domkraft med en träbit mellan det och dörren, under dörren för att ge stöd. Kör ut stiftet av gångjärnet med en mässingsdorn eller stav och en liten hammare.
4

Skjut de två halvorna av gångjärnen från varandra och tryck på nålen bussningarna från gångjärnet med en hammare och avdrift . Installera två nya bussningar i gångjärnet, skjut gångjärnen tillsammans. Sätt i den nya gångledstappen i gångjärnet och försiktigt knacka den på plats. Tvinga inte igenom eller du kan skada bussningarna.
5

Placera den nya PIN-hållaren på gångjärnstappen och knacka ner den med en hammare och dorn för att låsa den på plats. Upprepa processen för den andra pinnen, ta sedan bort domkraften från under dörren. Stäng dörren och kontrollera att den inte binder eller sylt vid öppning och stängning.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/72374.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.