Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man byter drivremmen på 2000 Toyota Tundra

Den 2000 Toyota Tundra använder en enda serpentin bälte för att driva alla tillbehör på framsidan av motorn. Systemet är effektivt och nästan underhållsfri men tiden börjar bandet att sträcka, och även spännaren kommer att ta upp en del av den slappa, det har sina begränsningar. När spännaren inte längre kunna hålla bältet hårt, kommer din Tundra kräver en ny rem. Replacement serpentin bälten för Tundra är tillgängliga från återförsäljare eller från de flesta bildelar återförsäljare. Saker du behöver
Wrench in
Visa fler instruktioner
1

Öppna huven på din Tundra och lokalisera den negativa batterikabeln på negativa batteripolen. Lossa fästskruven med en skiftnyckel och ta bort kabeln från batteriet. Ställ den åt sidan för nu.
2

Lokalisera Serpentine remspännaren på framsidan av motorn. Det ligger på passagerarsidan av motorn ungefär halvvägs ner på framsidan av motorn. En skiftnyckel på bulten i mitten av spännaren Addera 3

Place och vrid det moturs till avlägsna spänningen från bandet. Ta bort remmen från sträckaren, vrid spännaren tillbaka till utgångsläget. Ta loss remmen från resten av remskivorna och ut ur motorrummet.
4

Installera en ny serpentin bälte på alla remskivan utom spännaren, och se till att dra den ordentligt över remskivorna. Om du är osäker på routing, det är ett klistermärke under huven som har ett diagram som visar den rätta remdragningen för din motor.
5

Vrid spännaren moturs igen med en skiftnyckel och dra bältet på spännaren. Långsamt rotera spännaren medurs, så att den spänning den nya remmen. Ta bort nyckeln från remskivan och ut ur motorrummet.
6

Installera den negativa batterikabeln på negativa batteripolen. Dra åt fästskruven på batteriet kabeländen med en skiftnyckel för att fästa kabeln till batteriet. Stäng huven.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/72379.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.