Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man byter remmen på en 2002 Toyota Corolla

Tillbehören på framsidan av motorn i 2002 Toyota Corolla är beroende av en enda serpentin bälte för att slå dem. Tillbehören måste vända en specifik riktning så om bältet är felaktigt installerad, kan tillbehören vända bakåt och skada kan uppstå för dem. Motorn överhettas om vattenpumpen går baklänges och topplocken kan förvränga eller huvudet packningar kan misslyckas också. Om du är osäker på bandets bana, kolla kylaren stöd under huven för ett diagram som visar den rätta bandbana. Saker du behöver
Wrench in
Visa fler instruktioner
1

bort bulten från den negativa batterikabeln änden med en skiftnyckel lyft sedan kabeln från den negativa batteri terminal. Isolera kabeln från batteriet så att den inte kan falla tillbaka mot batteripolerna medan du arbetar.
2

Lokalisera Serpentine remspännaren på den övre passagerarsidan av motorn. Placera en skiftnyckel på spännaren och vrid den medurs, återuppleva spänningen på remmen. Ta bort remmen från remskivorna vrid spännaren tillbaka till den fria armen positionen.
3

Montera en ny rem på remskivorna, var noga med att följa samma väg som den gamla remmen. Det är ett klistermärke med ett bälte bana diagram under huven på din bil om du skulle behöva det. Låt bältet utanför spännaren för nu.
4

Vrid spännaren medurs med en skiftnyckel, skjut den nya remmen på spännaren vrid sedan remmen moturs, gör det möjligt att dra åt bältet. Spännaren kommer dra åt bältet ordentligt så att inte tvinga spännaren tillbaka i ett försök att få bältet hårdare. Du kommer att skada remmen och spännaren gör detta.
5

Installera den negativa batterikabeln på negativa batteripolen dra åt bulten med en skiftnyckel. Starta motorn och kontrollera att bältet löper sant över remskivorna.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/72385.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.