Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man byter en Jeep Transfer Seal Case Rear

Den bakre tätningen i överföringen gäller din Jeep gör drivaxeln att glida på överföringen fallet utgående axel medan du fortfarande håller oljan i fallet. Tätningen är metall på den yttre kanten med en gummi innerkant som tätar runt drivaxeln när det passerar genom den. Tätningen i sig är en presspassning men är inte så hårt att det inte kan tas bort med mycket liten ansträngning. Byt tätningen om du ser en pöl som bildar ramen det när Jeep är parkerad eller om du ser olja läcker ut från tätningen. Saker du behöver
Jack
Jack står
Metric skiftnyckel set
Oljetråg
Liten brytjärnet
Seal föraren
Hammer
Visa fler instruktioner
1

Lyft baksidan av din jeep med en domkraft och placera en uppsättning pallbockar under bakaxeln. Sänk domkraften, vilket gör att Jeep att vila på pallbockar.
2

Placera dig själv under den bakre av Jeep och lokalisera fyra 10 mm fästskruvar som håller den bakre delen av drivaxeln till differential oket. Avlägsna bultarna med en skiftnyckel och ställa dem på en säker plats. Addera 3

Placera ett spilloljekärl under den bakre av överföringen fallet, sedan släppa den bakre delen av drivaxeln från differentiell oket och skjut främre glidok ur den bakre delen av fördelningsväxeln. Ställ drivaxeln åt sidan och flytta till den bakre delen av fördelningsväxeln.
4

Bänd de yttre kanterna av den bakre tätningen ur svansen axelhuset med en liten brytjärnet, arbetar runt tätningen tills den lossnar. Släng den gamla tätningen. Torka ur insidan av svansen axelhuset med en ren trasa.
5

Placera ny tätning mot den bakre delen av svansen axeln, sedan använda en tätning drivrutin eller stora uttag för att peka på tätningen i hölje med en hammare. Var försiktig så att tätningen går i kvadrat till huset. Kör tätningen tills den är jäms med svansen axeln bostäder.
6

Skjut den främre delen av drivaxeln i den bakre delen av överföringen fallet, med omsorg för att inte riva den nya tätningen. Lyft den bakre delen av drivaxeln och placera den i den differentiella oket, sedan installera de fyra fästbultarna och dra åt dem med en skiftnyckel.
7

Ta kastrullen oljan rinna från under Jeep. Lyft baksidan av din Jeep av domkraften står med en domkraft. Ta läktaren från under Jeep och sänk domkraften, sätta Jeep tillbaka på sina hjul.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/72390.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.