Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur byta remmen Servostyrning på en 1985 Buick Century

I 1985 års Buick Century använder en serpentin bälte för att driva alla tillbehör på motorn, inklusive servopumpen. Fördelen med en serpentin bälte är att ta bort och ersätta en sådan rem kräver mycket tid eller ansträngning. Bältet är slät på ena sidan och räfflad på den andra, och stor uppmärksamhet åt bältet banan krävs vid installation av ny rem eller skada kan uppstå på bältet, tillbehör och själva motorn. Saker du behöver
Wrench set
Hylsnyckelsats
Breaker bar
Visa fler instruktioner
1

Öppna huven på din Buick och lokalisera negativa batteri kabeländen på batteriet. Ta bort bulten från kabeländen med en skiftnyckel, sedan ta bort kabeln från batteriet.
2

Lokalisera Serpentine remspännaren på framsidan av motorn, sedan placera en socket och breaker bar på axeln bulten i mitten av spännaren. Vrid spännaren moturs för att lossa spänningen på remmen, sedan bort remmen från remskivorna. Kasta remmen och rotera spännaren medurs, så att den vilar i utgångsläget.
3

Montera den nya remmen över alla remskivorna utom spännaren, se till att den följer den rätta rutt. Om du är osäker på vägen bältet bör ta, lokalisera diagrammet på dekalen under huven för referens.
4

Vrid spännaren moturs och skjut remmen över spännaren. Långsamt rotera spännaren tillbaka, dra åt bältet. Avlägsna sockeln och breaker bar från spännaren bulten och ta bort dem från motorrummet.
5

Installera den negativa batterikabeln på negativa batteripolen och dra åt bulten med en skiftnyckel. Stäng huven.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/72398.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.