Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur du ändrar en generator i en 2001 Buick Century

Byta generatorn i 2001 Buick Century är ett bra projekt att göra själv. Det kan rädda dig från att betala en stor reparation proposition till ett garage eller generalagenten ' s serviceavdelning för ett relativt enkelt jobb. Generatorn på 3,1-litersmotorn i den här bilen sitter på toppen av den högra topplocket som ni ser på motorn. Tillgängligheten är mycket bra och du kan ta bort och ersätta generatorn med grundläggande handverktyg in om och timme. Saker du behöver
Wrench in
Breaker bar
Hylsnyckelsats
Ratchet
Momentnyckel
Visa fler instruktioner
1

Lokalisera negativa batteripolen, ta sedan bort bulten som håller den negativa batterikabeln på plats, med hjälp av en skiftnyckel. Ta bort kabeln från batteriet och ställ det åt sidan.
2

Flytta till passagerarsidan fender så du står inför framsidan av motorn. Leta reda på serpentin remspännaren på motorn och placera en hylsa och breaker bar på bulten i mitten av remskivan. Vrid spännaren moturs för att lindra spänningen på remmen, skjut sedan remmen från generatorn remskiva.
3

Leta reda på kontakten kabelstammen på baksidan av generatorn. Tryck in låsspärren på kontakten och dra det ur generatorn. Lägg den åt sidan, sedan hitta batteriet anslutningen på baksidan av generatorn. Ta bort låsmuttern från terminalen med en skiftnyckel och dra kabeln från terminalen.
4

Lokalisera bulten på toppen av generatorn och ta bort den med en hylsa och spärrskaft. Hitta den andra bulten vid botten av generatorn, på framsidan av enheten. Ta det med en hylsa och spärrskaft, lyft sedan generatorn av motorn och ut ur motorrummet.
5

Ställ en ny generator på plats på motorn och montera de övre och nedre fästbultar. Dra åt bultarna till 37 Nm. med en momentnyckel och uttag.
6

Anslut ledningsnätet kontakten på baksidan av den nya generatorn, se till att det låser på plats. Skjut batteriets utgångsledning på BAT terminal, följt av den kvarhållande muttern. Dra åt låsmuttern till 15 Nm. med en momentnyckel och uttag.
7

Rotera serpentin remspännaren moturs, skjut sedan remmen på den nya generatorn. Vrid spännaren tillbaka till utgångsläget och ta bort brytaren bar och uttag ur aggregatet.
8

Installera den negativa änden batterikabeln till batteriets minuspol. Montera bulten och dra åt den med en skiftnyckel.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/72404.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.