Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man mäter en 5-Lug Bolt mönster

A hjulets bultmönster anger hur hålen i hjulet passar klackarna. Den första siffran i mönstret är antalet bultar. Det följs av ett "x". Det slutliga antalet är diametern av den cirkel som bildas av bultar, skriven antingen i millimeter eller tum. Till exempel innebär en 5x4.5 bultmönster hjulet har fem bulthål åtskilda i en cirkel som mäter 4,5 inches i diameter. Om ett hjul har ett jämnt antal bultar, kan du mäta enkelt diametern från centrum av en bult till mitten av motsatt bult, en fem-klack mönster, men kräver en specialiserad mätning. Saker du behöver
Måttband
Calculator
Visa fler instruktioner
1

Mät från mitten av en bult till ytterkanten av en annan bult som är två bultar bort, med hjälp av ett måttband markerade i inches. (Den yttre kanten är den sida av kolven som är längst bort från mitten av hjulet.)
2

Konvertera fraktionerad inches till decimaler. Varje 1/8 är lika med 0,125, så till exempel, skulle 5 3/8 inches vara 5 plus 3 gånger 0,125, eller 5.375.
3

runt mätningen till närmaste bultmönster som är tillgängliga. Uttryck slutresultatet som "5x" följt av mätningen. Att konvertera mått till millimeter, multiplicera resultatet med 25,4, och avrunda det till närmaste bultmönster tillgängliga. Till exempel, kan du runda ett resultat i inches till 5x4.5, en gemensam bultmönster, om mätningen är inom några hundradelar av en tum på 4,5 inches. Du kan avrunda en metrisk mätning till antingen 5x100 eller 5x114.3 om resultatet är inom några millimeter av antingen 100 eller 114,3. Kontrollera med företaget där du ska köpa nya hjul för att se vad de vanligaste storlekarna är.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/72410.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.