Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man reparerar en bränsleledning i en bil

Bränsleledningar läcka när en del av linjen gnids mot något metall under fordonet. Typiskt ramlisten ansvarar för merparten av den gnugga skador. Bränsleläckage beslag kan också vara en orsak till en läckande bränsleledning om de var över gängade när de installerades. Bränsleläckage läckor kan inte repareras och måste ersättas med en ny linje. Kapning delar av den skadade ledningen och ersätta med beslag på Läckaget förorsakar att raderna är för kort för att montera korrekt. Saker du behöver
Skyddsglasögon
droppformar
Open end box slutet skiftnyckel
nytt bränsle linje
Replacement beslag
Platt-tip skruvmejsel
Visa mer Instruktioner
1

Position droppkar under varje bränsleledning anslutning och under någon läckande bränsle. Använd skyddsglasögon när du gör en visuell inspektion av skadan. Beroende på hur låg din bil sitter, kan du behöva använda en hydraulisk domkraft och pallbockar för att höja fordonet tillräckligt hög för att komma under på en ranka.
2

Använd fast nyckel box slut, vrida moturs, för att lossa anslutningarna till bränsleledningarna. Låt eventuell kvarvarande bränsle rinna ut droppskålen. Koppla loss bränsleledningen honkopplingen från hankopplingen på båda ändarna av bränsleledningen. Addera 3

Använd din platt-tip skruvmejsel för att lossa några monteringsklämmorna håller bränsleledningen i plats. Ta bort bränsleledningen och utföra en visuell inspektion av hela bränsleledningen. Om du hittar gnugga skador, lokalisera källan till friktion under fordonet. Leta efter blanka fläckar där bränsleledningen var monterade.
4

visuellt inspektera rördelar bränsleledningen. Leta efter sträckta eller skadade gängor som behöver bytas ut innan du installerar den nya linjen. Montera nya beslag vid denna tid genom att använda din öppna änden skiftnyckel rutan ände och vrida moturs för att skruva honkopplingen. Installera nya armaturer med samma nyckel, vrida medurs tills kopplingen är ordentligt. Dra inte åt beslag, eftersom detta kommer att orsaka trådar att sträcka och misslyckas med att göra en bra tätning.
5

köpa nya bränsleledningar från en delar butik. Ge årsmodell på din bil så att du kan få en bränsleledning som redan är böjd att matcha den gamla bränsleledningen. Du kan också köpa rakt bränsleledning och använd en slang Bender för att matcha den nya linjen med den gamla. Du kommer att behöva nya Ferrals vid varje ände av den nya linjen. Låt 1/16 av en tum för att sticka ut från Ferral så att kopplingen gör en bra tätning.
6

Placera den nya linjen så att den överensstämmer med placeringen av monteringsklämmorna och beslag end . Använd din platt-tip skruvmejsel för att fästa klämmorna till bränsleledningen. Använd din öppna änden skiftnyckel rutan änden för att dra båda beslag bränsleledningen. Dra inte åt beslag, eftersom detta kommer att hindra dem från att göra en bra tätning.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/72414.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.