Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man fixar en Hub Jeep Wheel

Åtgärda ett nav på framsidan av din Jeep innebär att ta bort den gamla och ersätta den med en ny navaggregat. De nav som används i Jeep är slutna enheter och de kan inte repareras, bara ersättas. Navaggregatet innehåller hjullagren och dubbarna hjulet i en enhet och är bultad till styrspindeln med hjälp av tre 12-punkt-bultar. Replacement navaggregat är tillgängliga från de flesta bildelar butiker eller från Jeep återförsäljare. Saker du behöver
Tänger
Hylsnyckelsats
Ratchet
Breaker bar
rörtång
Jack
Jack står
antikärvningsmedel
Momentnyckel

Visa fler instruktioner
1

Leta muttern i mitten av navet, ta bort sprinten från axeltappen med en tång och ta bort muttern med en sockel och breaker bar. Lossa muttrarna på framhjulet på din Jeep med en rörtång. Ta inte bort dem ännu.
2

Höj framsidan av jeep med en domkraft och ställning en uppsättning pallbockar under framaxeln av Jeep. Sänk Jeep tills den vilar säkert på pallbockar sedan bort muttrarna och hjulet från Jeep.
3

Leta bromsoket behålla bultar på baksidan av bromsok och avlägsna dem med en hylsa och spärrskaft. Lyft bromsoket från konsolen och häng bromsok från ramen eller suspension med en bit ståltråd.
4

Avlägsna rotorn från navet genom att dra den rakt ut hjultapparna inställd då det åt sidan. Leta reda på de tre 12-punkt bultar på baksidan av styrspindeln och ta bort dem med en 12-punkters hylsa och spärrskaft.
5

Flytta till framsidan av navet och använda en kall mejsel och hammare , separera navet från styrspindeln. Släng den gamla navet, rengöra all smuts, rost eller smuts från styrspindeln sedan belägga insidan av knogen med antikärvningsmedel.
6

Installera den nya navet i styrspindeln, rikta axeltappen med mitten av navet när du skjuter navet på plats. Installera de tre 12-poäng monteringsbultarna från den bakre delen av styrspindeln och in i navet. Dra åt bultarna till 75 Nm. med en momentnyckel och 12-punkters uttaget.
7

skjut bromsen rotorn på hjulskruvarna och placera sedan bromsok på rotorn och bromsok fästet. Montera bromsok bultar och dra åt dem med en hylsa och spärrskaft.
8

Montera muttern och brickan i änden av axeln och sedan dra den till 175 Nm. med en momentnyckel. Installera en ny saxpinne i hålet i änden av axeln och böjer benen på stift över med en tång.
9

Montera hjulet på hjulbultar och tråd muttrarna på plats. Höj Jeep utanför pallbockar, ta bort läktaren från under Jeep och sänk Jeep till marken. Dra åt muttrarna med en rörtång.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/72417.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.