Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man byter hjullager på en 2000 Pontiac Grand Am

De främre hjullagren på 2000 Pontiac Grand Am är kompletta förseglade hjullager och navsystem. De kräver inte service och ompackning med lagerfett som de äldre bakhjulsdrivna bilar. Lagren omfattar nav, inre förseglade kullager, ABS och hastighet ledningar sensor och en splines center för att passa över spindeln i den främre drivaxeln. Även dessa lager kan pågå ett tag, när de misslyckas, måste du byta ut dem istället för att serva dem. Saker du behöver
Däck blocket
Däck skiftnyckel Kundservice jack
två pallbockar
Liten kluven pry Tool Review Bromspedal prop stav
1/2-tums enhet Ratchet och spindelmuttern socket
4-tums C-clamp
1/2-tums enhet svärdsbulten brytare med socket set
Caliper krok /hängare
Penetrerande smörjmedelsspray
Gummiklubba
Axel avdragare eller glidhammare
Smärgelduk
Broms /delar rengöringsspray
ersätter nav lagerinrättningen
Momentnyckel (justerbar) katalog Vridmoment specifikationer diagram för Grand Am
Show Fler Instruktioner
1

Placera ett däck block bakom en av de bakre däcken och sedan handbromsen på Grand Am.
2

Lossa muttrarna på framsidan hjul med felaktiga lagret med ett däck järn. Stäng inte hjulmuttrarna mer än ett halvt varv.
3

Lyft den främre änden av Grand Am med en tjänst jack och plats en pallbock under varje frontram skena.

4

Vrid tändningsnyckeln en halv klicka för att låsa ratten. Denna position i tändningen ska inte lysa några lampor instrumentpanelen eller slå på något tillbehör kraftkällor såsom radio och fläktmotorer.
5

Placera bromspedalen prop stav mellan förarsätet och bromspedalen . Extend till stången för att trycka ner bromspedalen helt. En hjälpare kan också bara trampa på bromspedalen för dig istället. Använd Ratchet och spindeln uttag för att lossa spindelmuttern. Ta inte bort muttern vid denna tidpunkt. Avlägsna prop stången när spindeln muttern sitter löst.
6

Ta bort hjulmuttrarna och däck montering och sedan placera C-klämman över bromskaliperenheten. Placera den övre av klämman på innerhuset av tjocklek och enheten av klämman på den yttre bromsklossen plattan. Komprimera klämman långsamt tills det är ungefär en halv tum av fri lek i bromsoket. Du behöver inte komprimera bromsok kolv helt i hålet.
7

Koppla bort ABS /hastighetssensor kabelklämmorna och skruvar (från hjulnavet lagerinrättningen över chassit). Använd ett bända verktyg för att snäppa loss plastclips och sedan låsa upp dem för hand för att släppa vajern. Koppla den lilla fästskruven på bromsslang fäste och sedan följa kabeln upp till den övre ramen för att lokalisera kabelanslutning sele plugg. Koppla ur ABS /hastighetsmätare kabel från kabelstammen.
8

Vrid ratten så att riktningen av bromsok skjuter från hjulhuset och sedan lokalisera de två bromsok ankarbultarna. Avlägsna bultarna med svärdsbulten brytaren och en socket. Ta bort bromsok och bromsok förankringsaggregat och sedan hänga den på ett bromsok krok /hängare till spiralfjädern (ur vägen) för att skydda den flexibla broms slang fäst vid bromsoket.
9

Ta bort bromsrotor. Om det inte vill lossna, spraya rikligt med penetrerande smörjmedel längs passande kanter rotorn och navaggregatet. Låt fem minuter för smörjmedlet att penetrera. Använd en gummiklubba för att slå rotorplattan bakifrån och vrid rotorn ett kvarts varv mellan slagen tills rotorn lossnar från navet. Avlägsna rotorn.
10

Ta spindelmuttern och spindeln brickan och sedan slå änden av drivaxeln spindel med gummiklubba tills den frigör sig från splinesen på navet lagret.

11

Ta bort de tre hjullagerenhet fästskruvar från baksidan av knogen montering. Manipulera ratten åt dessa skruvar som behövs. Använd svärdsbulten brytaren och en sockel för att bryta dem gratis och sedan växla över till spärren när de lossas.
12

Spreja smörjolja på insidan och utsidan parning av knogen och bäring med genomträngande smörjmedel och vänta fem minuter för den att tränga igenom. Använd axeln /lageravdragare eller glidhammare att dra lagerinrättningen bort från knogen. Ta ut lagret och fästplattan.
13

Använd smärgelduk för att rengöra rost från passytan av fästplattan, insidan navet parning yta bromsrotorn och hjullagerenheten säte knogen. Manipulera spindeln drivaxel vid slipning lagret säte knoge som behövs och sedan spraya broms /delar renare spray att tvätta bort dammet.
14

Rikta in hålen stödplatta till utbyte lagret och sedan placera den i lagret knoge sätet. Var noga med att även rikta in splinesen på drivaxeln spindeln till splinesen på nytt märke. Tryck lagret inåt med kraft tills du kan nå det med hjullagerenheten fästskruvar. Passa varje bult genom den bakre delen av knogen och vänstergänga dem i navet lagret. Använd spärrfunktion för att dra åt hjulbultarna tre varv och sedan växla till en annan bult. Fortsätt att göra detta för att dra lagret i jämnt tills det sitter jäms med knogen. Använd momentnyckel och specifikationer diagrammet för att dra åt bultarna därefter.
15

Ersätt de återstående komponenterna genom att vända avlägsnandet. Var noga med att dra åt spindelmuttern, bromsok bultar ankare och slutligen hjulmuttrar till ordentliga specifikationer med momentnyckel och passande uttag storlek.
16

Pump bromspedalen när Grand Am är tillbaka på marken för att förlänga den komprimerade kolv av tjocklek. Avlägsna däcket blocket, koppla ur parkeringsbromsen och sedan provköra för prestanda.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/72436.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.