Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur du ändrar en Volkswagen Oljepump

Oljepumpen på en Volkswagen ligger vanligtvis i botten av motorn strax innanför oljetråget, där det är ansvarig för att kontinuerligt pumpa utbudet av olja genom motorn. Om oljepumpen slutar fungera, kan oljetrycket falla och motorn kan uppleva katastrofala skador om det fortsätter att köra utan ordentlig smörjning. Byta oljepumpen på de flesta VWs är relativt enkelt, även om svårighetsgraden beror på den särskilda modell av VW. Saker du behöver
Golv jack
Jack står
Hylsnyckelsats och spärrfunktion
Packning tätningsmedel
Oil pan gasket
Ny oljepump
Visa fler instruktioner

1

Höj fordonets front med en domkraft och sänka den på ett par pallbockar ligger under endera sidan av bilen. Se till att fordonet är korrekt och säkert stöd innan du arbetar under den.
2

Lägg ut en olja dränagebehåUaren under oljetråget. Lossa och ta bort avtappningspluggen med en skiftnyckel. Tappa av oljan i behållaren. Spara oljan för återanvändning senare eller avyttra den om du kommer att sätta i ny olja, vilket rekommenderas. Addera 3

Ta bort allt som ligger i vägen för att få tillgång till oljetråget för borttagning. Avlägsna bultarna placerade i ytterkanten av oljetråget med en hylsa och ett spärrskaft. Antalet bultar kommer att bero på modellen. Ställ oljetråget undan.
4

Ta bort skruvarna som håller oljepumpen till motorn. Skruva den nya oljepumpen på motorn i stället för den gamla pumpen med en ny packning. Dra åt bultarna till specifikationen beskrivs i manualen för din specifika VW. Detta kommer förmodligen att vara runt 15 ft /lbs.
5

Placera en ny packning och en sträng av packning tätningsmedel runt oljetråget. Montera oljetråget med skruvarna som kör runt dess omkrets. Fyll motorns tillbaka upp med rätt mängd olja. Sänk bilen till marken.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/72440.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.