Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Vad är en bil AC Kompressor?

En bilens AC kompressor är en av de viktigaste komponenterna i luftkonditioneringssystemet. Det har gjort framsteg sedan den först användes 1939 men fortfarande fungerar på ursprungliga principer. Historia

första luftkonditionering för fordon installerades 1939. Den tidigaste luftkonditioneringsapparater arbetade enligt likartade moderna principer, men nu är högt automatiserad och skryta många funktioner. Addera renovering

När de första luftkonditioneringssystem installerades Packard, hade förarna att stanna bilen och motorn, ta ut och manuellt ansluta och koppla bältet kompressor enheten. Moderna clutch system kopplar in eller ur kompressorn medan drivremmen är bifogad och flytta.
Funktion

Kompressorn suger in köldmedium, komprimerar den och pumpar det till kondensorn. Kompressorn uppvärmda pumpar, komprimeras köldmediet till kondensorn, där det omvandlas till flytande och snabbt kyler.
Betydelse

kompressor kyler inte någonting i sig, men det komprimerar köldmediet till ett tillstånd som gör att resten av kylprocessen att inträffa. Det cirkulerar även köldmedium genom andra ugnar komponenter.
Oro

När kompressorn är igång, är luftkonditioneringssystemet högt tryck. Utför inte underhåll på en trycksatt luftkonditioneringssystem eftersom allvarliga skador kan uppstå.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/72451.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.