Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur du trär en stålstång

Cutting gängor på en stålstång kräver en die set. En stans är syster verktyget av en kran. En kran skär trådarna i materialet, och en dyna skär trådar runt material. När trådarna skärs korrekt, kommer en mutter skruva på den gängade delen av stången. Detta gör att du kan använda den gängade stången som en strukturell fästelement eller spacer. Rusar genom spetsdragningen kan skapa oanvändbara trådar som inte kommer att acceptera en mutter. Saker du behöver
Bänk-monterat skruvstäd
gängtolk
Sexkantmutter
Die set med die skiftnyckel
skärvätska
Rena trasor
Visa fler instruktioner

1

Säkra stången i en bänk-monterat skruvstäd med ena änden av stången pekade mot taket.
2

Infoga ett blad av en gängtolk inuti sexkantmuttern. Om V-skårorna i gängtolk bladet inte matchar insidan gängor muttern, vända ut och kolla muttern med en annan kniv. När du hittar en kniv som matchar sexkantmuttern gängorna exakt, läs storlek och tråd räkna stämplat i sidan av bladet.
3

Välj ett munstycke från en formuppsättningen som matchar storlek som anges på gängtolk bladet.
4

in den platta sidan av munstycket i uttaget av formen skiftnyckel. Dra åt tumskruvarna på vardera sidan av sockeln med fingrarna för att fästa dynan i munstycket skiftnyckel.
5

Ansök skärvätska till de inre gängning av formen och ytan på stålet stång.
6

Ställ formen på slutet av stångens. Håll båda handtagen för munstycket skiftnyckel med händerna. Sätt press mot slutet av stången när du slår tärningen nyckeln medurs för höger-gängor eller moturs för vänstergänga. Håll munstycket skiftnyckel torget till stången när du vänder dig för att gängorna skär fyrkantiga.
7

Vrid munstycket nyckel 1/2 varv i omvänd när du känner att dö skiftnyckel allt svårare att vända . Applicera ytterligare skärvätska till stansning trådarna och fortsätta skära gänga på stången.
8

Omvänd riktning du vänder formen skiftnyckel för att ta bort munstycket från stången när du har gängor skär till önskad längd.
9

Torka gängorna med en ren trasa för att avlägsna metallspån från stången.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/72454.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.