Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Nackdelar med luftstötdämpare

Luft chocker ger en luftkudde i ett fordon för att absorbera en del av chocken. De chocker distribuerar sedan effekten till en säkrare del av fordonet där chocken är mindre märkbar. Luftstötdämpare ger en jämnare gång än fordon utan stötar och erbjuder många fördelar, men de har också vissa nackdelar. Någon tanke på användningen av luftstötdämpare bör lära nackdelarna innan ett köp. Viktfördelning

En nackdel med luftstötdämpare är det sätt som de distribuerar vikt under användning. Air chocker distribuera chocken av stötar till en annan del av bilen. Helper fjäder-stil luftstötdämpare fäster vid de bladfjädrar av fordonet. Denna ökat tryck och slitage på bladfjädrarna få dem att buckla och varp med fortsatt användning. Vikten på fordonet även kastas till fordonets front och orsaka problem med de främre system. Den bogsering suspension stil luftstötdämpare har inte detta problem.
Bromsar Slitage

luftstötdämpare s omfördelning av effekten till en annan del av bilen (vanligtvis framsidan) också kan placera en onormalt hög mängd tryck på framsidan bromssystemet. Med tiden kommer detta extra slitage kräver slutligen bromsarna 'ersättare. I vissa fall kan bromsarna behöva bytas innan deras förväntade livslängd. Detta ökar på bekostnad av totala fordonets underhåll.
Pris

Bogsering fjädring luftstötdämpare inte orsaka lika många problem som de helper spring-stil luftstötdämpare. Men bogsering luftstötdämpare är mycket dyrare än den fjädersystem typ. För luftfjädersystemet chocker, den extra underhåll krävs för att hålla chocker fungerar ordentligt minskar till förmån för billigare inköpspriset. Men på grund av underhåll av vårens chocker och det höga inköpspriset för bogsering fjädring chocker, båda typerna av luftstötdämpare är dyra att äga.
Installation

Installera luft chocker som en gör-det-själv-projekt är nästan omöjligt för alla utom de mest praktiska individer. Det är en komplicerad och tidskrävande arbete. Som av 2010, kan ha luftstötdämpare installeras av en professionell mekaniker kosta mellan $ 300 och $ 600, beroende på mekanikern.
Bräckjärn

luftstötdämpare kan bryta på grund av flera olika faktorer. Felaktig installation är ett av de enklaste sätten att bryta luftstötdämpare. En luft tätning kan också bryta, vilket gör att chocker att sluta arbeta tills tätningen ersätts.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/72463.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.